Αθλητισμός|09.03.2022 00:00

Champions League: 7-1 η διαστημική Μπάγερν με ρέκορντμαν Λεβαντόβσκι - Τα... είδε όλα η Λίβερπουλ αλλά πέρασε

Newsroom

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν από άλλο... πλανήτη και ισοπέδωσε τη Σάλτσμπουργκ με 7-1 παίρνοντας με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Εκεί πέρασε, έστω και δύσκολα, και η Λίβερπουλ, η οποία ηττήθηκε μεν εντός έδρας απ' την Ίντερ (0-1), προκρίθηκε δε χάρη στο 0-2 του πρώτου αγώνα στο Μιλάνο.

Καταπληκτική παράσταση από Μπάγερν

Προτού συμπληρωθούν 25 λεπτά στην Αλιάντς Αρένα η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο φοβερός και τρομερός Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έγραψε ιστορία σκοράροντας τρία γκολ σε διάστημα 11 λεπτών (12', 21', 23'), πέτυχε το γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία της διοργάνωσης (το προηγούμενο ρεκόρ για το ταχύτερο χατ τρικ κρατούσε από το 1996, οπότε ο Μάρκο Σιμόνε το είχε πετύχει μέσα σε 24 λεπτά σε ένα Μίλαν - Ρόζενμποργκ) κι έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση που σφραγίστηκε με τα τέρματα των Γκνάμπρι, Μίλερ (2) και Σανέ για το τελικό 7-1 (μείωσε 5-1 ο Κέργκααρντ για τη Σάλτσμπουργκ).

Νίκησε η Ίντερ, πέρασε η Λίβερπουλ

Στον Άνφιλντ, η Ίντερ, μολονότι έδειχνε καταδικασμένη μετά το 0-2 της Λίβερπουλ στο Μεάτσα, ζόρισε ιδιαίτερα τους Κόκκινους που αγχώθηκαν αρκετά αλλά πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Μερσεσάιντ είχε ευκαιρίες και τρία δοκάρια με τον Ματίπ και τον Σαλάχ (2) αλλά οι Νερατζούρι μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης χάρη σε τρομερό σουτ του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 62' (0-1). Στο αμέσως επόμενο λεπτό ωστόσο, ο Αλέξις Σάντσες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω σκληρού μαρκαρίσματος στον Φαμπίνιο. Η Λίβερπουλ υπέστη την πρώτη εντός έδρας ήττα της έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά τουλάχιστον ήταν ανώδυνη καθώς δεν της κόστισε το εισιτήριο για τους προημιτελικούς.

Αποτελέσματα

Μπάγερν Μονάχου - Σάλτσμπουργκ 7-1 (12' πέν., 21' πέν., 23' Λεβαντόβσκι, 31' Γκνάμπρι, 54', 83' Μίλερ, 86' Σανέ - 70' Κέργκααρντ)

Λίβερπουλ - Ίντερ 0-1 (62' Λαουτάρο Μαρτίνεθ)

Ρόμπερτ ΛεβαντόφσκιΣάλτσμπουργκChampions LeagueΙντερΛίβερπουλΜπάγερν Μονάχου