Πόλεμος στην Ουκρανία: Η UEFA αντικατέστησε τις διαφημιστικές πινακίδες της Gazprom με τη λέξη «ειρήνη» σε Champions και Europa League
NewsroomΑμέσως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η UEFA διέκοψε τη χορηγική συνεργασία με τη ρωσική εταιρεία Gazprom, η οποία της απέφερε ετήσια έσοδα ύψους 47 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία αφαίρεσε απ’ όλα τα γήπεδα στα οποία διεξάγωνται αγώνες για τους «16» του Champions League και του Europa League, τις διαφημιστικές πινακίδες της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου.
Αντ' αυτών τοποθετήθηκαν πινακίδες με τη λέξη «Ειρήνη», γραμμένη στα αγγλικά και στα ουκρανικά. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση της UEFA προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται, αλλά και να ευαισθητοποιήσει την ποδοσφαιρική και γενικότερα την παγκόσμια κοινότητα ζητώντας αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αλλά δυστυχώς έχει καταπατηθεί στην Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.
- Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβαζαν τα χρήματα σε λογαριασμό νεκρού - Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα της Κρήτης
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέες φωτογραφίες με Τραμπ, Γούντι Άλεν, Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Μπάνον
- Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής