Αθλητισμός|05.02.2019 20:43

Παναθηναϊκός: Πλησιάζουν σε συμφωνία με Στραματσόνι!

Κώστας Γουλής

Στην… ψυχοβγαλτική διαδρομή προς την καλοκαιρινή αδειοδότηση, τα στελέχη και το υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν διευθετήσει αρκετές απ’ τις παλιές «αμαρτίες», που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε «πρώην» (παίκτες, προπονητές, μάνατζερς, ομάδες) ωστόσο έχουν μπροστά τους ακόμη, δεκάδες ανοικτές υποθέσεις έως την 31η Μαρτίου οπότε και λήγει η διορία συμπλήρωσης των φακέλων στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα… ατελείωτα «μέτωπα», τα τρία μεγαλύτερα (σε ποσά) «αγκάθια», αφορούν τους Λαουτάρο Ρινάλντι (του επιδικάστηκαν 530.000€ κι έχει κάνει έφεση αξιώνοντας 620.000€), Εκι Γκονζάλες (έχει «υπόλοιπο» περίπου 500.000€) και Αντρέα Στραματσόνι (υπόλοιπο οφειλής ύψους 585.000€). Η υπόθεση του πρώτου θα ξεκαθαρίσει στην Επιτροπή Εφέσεων, με τον Παναθηναϊκό να έχει καταφέρει να «κόψει» -σε πρώτο βαθμό- 90.000€ απ’ την ποινική ρήτρα, που είχε μπει το καλοκαίρι του 2017, για καθυστερημένη πληρωμή των δόσεων του πρώτου διακανονισμού.

Το θέμα του Εκι προχωράει αργά, αλλά… σταθερά, με τους «πράσινους» να διαπραγματεύονται εδώ κι ένα μήνα με τον δικηγόρο του παλαίμαχου Αργεντινού άσου, το ύψος των δόσεων ενός νέου διακανονισμού, χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει συμφωνία. Κι αυτό διότι ο Παναθηναϊκός θέλει να «σπάσει» την οφειλή σε +20 δόσεις και η πλευρά του Γκονζάλες, αξιώνει πολύ, πολύ λιγότερες δόσεις.

Η οφειλή και η πρώτη αναβολή

Εκεί που φαίνεται αντίθετα, να υπάρχει σημαντική πρόοδος είναι στην υπόθεση του Στραματσόνι. Ο πρώην Ιταλός τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει προσφύγει στην Α’ Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών της ΕΠΟ, για να διασφαλίσει τις 585.000€ που του οφείλονται απ’ την «πράσινη» ΠΑΕ. Στις πρώτες επαφές που έγιναν λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, η πλευρά του «Στράμα» ζήτησε μία «γερή» προκαταβολή 150.000€, οι νομικοί της ΠΑΕ (μέσω επικοινωνίας με τον Αλαφούζο) απάντησαν αρνητικά κι έτσι ο Ιταλός προσέφυγε στην Α’ΕΕΟΔ. Η πρώτη εκδίκαση πάντως πήρε αναβολή, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και στην επόμενη εκδίκαση.

Μίλησε με τον Αλαφούζο

Κι αυτό διότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε επί προσωπικού επικοινωνία του Αλαφούζου με τον Στραματσόνι (με τον οποίο διατηρεί καλή σχέση), προκειμένου να βρεθεί μία λύση στη δικαστική διαμάχη και να υπάρξει συμφωνία νέου διακανονισμού και να μπει και η δική του υπόθεση «καθαρή» στον φάκελο της αδειοδότησης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ethnos.gr, η πρόταση που έχει γίνει προς τον Ιταλό τεχνικό είναι να λάβει ένα ποσό περίπου 85.000€ και οι υπόλοιπες 500.000€ να «σπάσουν» σε 20 δόσεις. Και πάνω σ’ αυτό το κομμάτι έχει επικεντρωθεί πλέον η διαπραγμάτευση, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται πάντως (πολύ) πιο κοντά σε συμφωνία…

Γιάννης ΑλαφούζοςΠαναθηναϊκόςΑντρέα Στραματσόνι