Αθλητισμός|13.03.2022 21:00

Το πάλεψε ο Άρης αλλά ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες με Σισέ και Ελ Αραμπί

Newsroom

Ο Αρης έβαλε δύσκολα για δεύτερο σερί παιχνίδι στον Ολυμπιακό αλλά οι Πειραιώτες είχαν τον Σισέ, ο οποίος σκόραρε και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Ελ Αραμπί διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Επέστρεψαν στις νίκες οι Ερυθρόλευκοι.

Η βαθμολογία των playoffs

  1. Ολυμπιακός 68
  2. ΠΑΟΚ 53
  3. ΑΕΚ 47
  4. Άρης 45
  5. Παναθηναϊκός 43
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 40

Πιο δραστήρια μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Ολυμπιακού κρατώντας μπάλα και έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν τρόπους για να γίνουν απειλητικοί στην κόντρα. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Άρη στο 21ο λεπτό όταν μετά από γύρισμα από τα αριστερά, ο Καμαρά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ, με τον Ρέαμπτσουκ να βάζει το πόδι του και να παραχωρεί κόρνερ. Στο 23’ ο Μπουχαλάκης κατέβασε την μπάλα με το στήθος εκτός περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ακολούθησε στο 24’ διπλή χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί, αφού ο Καρβάλιο εκμεταλλεύτηκε ένας λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων και έκλεψε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα.

Η… απάντηση από τους Θεσσαλονικείς στις χαμένες ευκαιρίες ήρθε στο 28ο λεπτό με τον Βατσλίκ να αποκρούει σουτ του Ιτούρμπε μέσα από την περιοχή. Στο 40’ ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε πέναλτι, που υποδείχθηκε σε ανατροπή του Ροντρίγκες από τον Γκάνεα, αλλά ο Κουέστα έπεσε σωστά και απέκρουσε και τελικά το γκολ ήρθε για τον Ολυμπιακό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Καρβάλιο εκτέλεσε κόρνερ, ο Σισέ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους στο κέντρο της περιοχής, πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-0.

Με φόρα μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47' είχαν πρώτα δοκάρι με κεφαλιά του Εμβιλά και κατόπιν ο Γάλλος έχασε σουτ με τον Κουέστα να αποκρούει πάνω στη γραμμή. Στο 60ο λεπτό σουτ του Γκάμα έβγαλε δύσκολα ο Βατσλίκ και ένα λεπτό μετά ούτε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ούτε ο Μανωλάς μπόρεσαν να σταματήσουν τον Εντιαγέ, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1. Στο 77’ μετά από απομάκρυνση, ο Εμβιλά έπιασε το σουτ, όμως δεν απείλησε ουσιαστικά τον Κουέστα και στο 83’ ο τερματοφύλακας του Άρη έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Μαντί Καμαρά εκτός περιοχής. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 85ο λεπτό όταν ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για κράτημα του Φαμπιάνο στον Σισέ και ο Ελ Αραμπί αυτή τη φορά ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Λαλά (81’ Βρουσάι), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (63’ Μ. Καμαρά), Καρβάλιο (63’ Βαλμπουενά), Μασούρας (Αγκ. Καμαρά), Ροντρίγκες (63’ Τικίνιο), Ελ Αραμπί.

Άρης: Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Γκάνεα (76’ Λούμορ), Σάσα, Ματίγια, Εντιαγέ, Γκάμα (69’ Πάλμα), Ιτούρμπε (69’ Χαΐροβιτς), Καμαρά.

Το ρεκόρ του Μαρτίνς

Ιστορικό ήταν για τον Πέδρο Μαρτίνς το 2-1 του Ολυμπιακού επί του Άρη για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ αφού ο Πορτογάλος τεχνικός έπιασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στης κορυφή της λίστας με τα περισσότερα επίσημα ματς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο! Ποια ρεκόρ κυνηγάει ακόμη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς καταρρίπτει ένα-ένα όλα τα ρεκόρ στον πάγκο του Ολυμπιακού! Ο Πορτογάλος τεχνικός έπιασε ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο στο 2-1 των Πειραιωτών επί του Άρη για την 1η αγωνιστική των πλέι-οφ, αφού έφτασε τα 208 ματς στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου και ισοφάρισε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην κορυφή της λίστας των περισσότερων επίσημων αγώνων για ολόκληρη την ιστορία του συλλόγου. Από το επόμενο πλέον παιχνίδι, ο Πορτογάλος θα είναι μόνος πρώτος στη σχετική λίστα και αυτή θα είναι η δεύτερη στατιστική κατηγορία της οποίας θα ηγείται, αφού ήδη εδώ και καιρό είναι ο πολυνίκης προπονητής της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

SuperLeagueΑρηςΟλυμπιακός