Αθλητισμός|13.03.2022 21:37

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1: Δίχως νικητή το ντέρμπι της Λεωφόρου

Newsroom

Δίχως νικητή έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι οφ της Super League. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 στη Λεωφόρο κι ως εκ τούτου η κατάσταση με τη βαθμολογία των πλέι οφ ως προς τα ευρωπαϊκά εισιτήρια παρέμεινε ρευστή καθώς η ΑΕΚ ανέβηκε στους 47 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός στους 43, ενώ ο Άρης έμεινε στους 45. Και την ερχόμενη Κυριακή (19/3) η Ενωση υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και οι Κίτρινοι της Θεσσαλονίκης το Τριφύλλι στο Κλ. Βικελίδης.

Η βαθμολογία των playoffs

  1. Ολυμπιακός 68
  2. ΠΑΟΚ 53
  3. ΑΕΚ 47
  4. Άρης 45
  5. Παναθηναϊκός 43
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 40

Το ντέρμπι άρχισε δυναμικά με γρήγορο ρυθμό, ευκαιρίες αλλά και γκολ καθώς μόλις στο 4' ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έπειτα από κλέψιμο του Χουάνκαρ, ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε ασίστ προς τον Αϊτόρ, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ. Ο Ισπανός πλάσαρε εύστοχα τον Στάνκοβιτς ανοίγοντας το σκορ.

Σταδιακά η Ένωση ανέβασε την πίεσή της, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και τελικά έφτασε στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με σκόρερ τον Αμραμπατ, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο απ' τον Διούδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπειτα από ένα εκρηκτικό ξεκίνημα της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε την αναμέτρηση μετά το 60' και τις τρεις αλλαγές που έχουν ο Γιοβάνοβιτς. Αμφότερες οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους στο τελευταίο ημίωρο αλλά καμία δεν βρήκε το γκολ με αποτέλεσμα να μείνουν στο 1-1.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (59’ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (46’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (92’ Βιτάλ), Παλάσιος, Καρλίτος (59’ Βιγιαφάνιες).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μισελέν, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες (87’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος (75’ Γέβτιτς), Τσούμπερ (88’ Τάνκοβιτς), Αμραμπατ (78’ Γκαρσία), Αραούχο.

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΑΕΚ