Αθλητισμός|13.03.2022 23:31

Ο ΠΑΟΚ λύγισε τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον εκπληκτικό Λοντίγκιν με Άκπομ στο 91' - Αγωνία για Μιχαηλίδη

Newsroom

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε στον πρώτο γύρο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και λίγο έλειψε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας στην πρεμιέρα των πλέι οφ αλλά ο Τσούμπα Άκπομ είχε διαφορετική άποψη χαρίζοντας στο φινάλε τη νίκη στον Δικέφαλο (1-0) που πλέον μπορεί να σκέφτεται τον «τελικό» με τη Γάνδη! Ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία για τον τραυματισμό του Μιχαηλίδη, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο...

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αφήσει, προσωρινά, πίσω του τη Γάνδη, να μαζέψει το μυαλό του από τον «τελικό» στο Βέλγιο και να επικεντρωθεί στην πρεμιέρα των playoffs με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από την άλλη, λόγω συνθηκών, το εκτεταμένο rotation φάνταζε μονόδρομος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, προχωρώντας σε εννιά αλλαγές συγκριτικά με το ματς της Ευρώπης, διατηρώντας ως «σταθερά» μόνο τους Μπίσεσβαρ και Κούρτιτς. Από το 16' ωστόσο στην εξίσωση μπήκε και ο Κρέσπο λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Μιχαηλίδη για τον οποίο υπάρχει έντονη ανησυχία!

Στα αγωνιστικά, οι Θεσσαλονικείς έκαναν αίσθηση στα καρέ του Λοντίγκιν με το... καλημέρα, καταγράφοντας στα έξι πρώτα λεπτά παιχνιδιού προϋποθέσεις για γκολ, ωστόσο, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ φώναξε παρών όπου και όταν χρειάστηκε! Μέχρι την ολοκλήρωση του α' μέρους, οι γηπεδούχοι κινήθηκαν σε ρηχά νερά σε ένταση και δημιουργία, έχοντας συνολικά τρεις τελικές στο στόχο που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Λοντίγκιν και την πρωτοβουλία των κινήσεων με ποσοστό 72%, ψάχνοντας διαδρόμους κυρίως από τα αριστερά.

Οι φιλοξενούμενοι δε, παρά το γεγονός ότι ταξίδεψαν με απουσίες στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκαν πολύ διαβασμένοι, δίνοντας έμφαση στο αμυντικό τους πλάνο, κλείνοντας καλά τους χώρους προς την εστία τους ενώ αρκέστηκαν να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω κινούμενοι στην κόντρα επίθεση, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Αναμενόμενα το 0-0 συνόδεψε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του β' μέρους, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστράτευσε Σβαμπ και Μιτρίτσα αντί των Σοάρες και Μουργκ σε μία προσπάθεια να δώσει περισσότερο νεύρο και ένταση στην ομάδα του καθώς η κυριαρχία του Δικεφάλου επί του ΠΑΣ αποτυπωνόταν επί της ουσίας μόνο στην κατοχή της μπάλας. Με την είσοδό του, ο Ρουμάνος εξτρέμ ταρακούνησε τα νερά για τους Θεσσαλονικείς, κατέγραψε σπουδαία ευκαρία για τον ΠΑΟΚ, επιχειρώντας το σουτ προς την εστία, με τον Λοντίγκιν να μην μπορεί να την μπλοκάρει και στο ριμπάουντ ο Ζαμπά να μην έχει καμία τύχη προτού καταλήξει εκ νέου η μπάλα στα χέρια του πορτιέρε του ΠΑΣ.

Όλα για όλα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του στο 73' σε ένα μομέντουμ που έβγαλε συνεργασίες, βρήκες φάσεις αλλά ο χρόνος δεν φάνταζε σύμμαχος του ΠΑΟΚ, την ώρα που ο ΠΑΣ διαχειριζόταν με ηρεμία και όσες δυνάμεις είχε την πίεση του αντιπάλου, βλέποντας το πλάνο του να αποδίδει. Μάλιστα, λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί μία στατική φάση στο 88' και να «παγώσει» την Τούμπα αλλά η κεφαλιά του Ντομίνγκες έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζ. Ζίβκοβιτς.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιιτς, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης (17’ Κρέσπο), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σοάρες, Μουργκ (46’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (73’ Α. Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (66’ Άκπομ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάβσκι, Στάνκο, Ντομίνγκες, Σνάιντερ, Μορέιρα (85’ Παντελάκης), Μπρένερ (73’ Λώλης), Περέα.

ΠΑΣ ΓιάννιναΠΑΟΚSuperLeague