Αθλητισμός|14.03.2022 18:00

ΠΑΟΚ: Το πλήγμα με τον φορμαρισμένο αλλά άτυχο Μιχαηλίδη και ο προβιβασμός του 19χρονου Κουλιεράκη

Newsroom

Σε μια περίοδο εξαιρετική για τον ίδιο αλλά και για τον ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Μιχαηλίδης δεν είχε την τύχη με το μέρος του. To αντίθετο συνέβη καθώς αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και οι εξετάσεις που υποβλήθηκε επιβεβαίωσαν τους φόβους των ανθρώπων του Δικεφάλου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, ρήξη έσω μηνίσκου και κάκωση δευτέρου βαθμού στο έσω πλάγιο σύνδεσμο. Η κατάστασή του Μιχαηλίδη θα εκτιμηθεί τις επόμενες μέρες και θα αποφασιστεί η χρονική στιγμή που θα αντιμετωπιστεί χειρουργικά ο τραυματισμός, ωστόσο η απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται σε περίπου έξι μήνες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει τα εξής: «Ο Γιάννης Μιχαηλίδης τραυματίστηκε στο αριστερό του γόνατο στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Τούμπας. Το μεσημέρι της Δευτέρας (14.03) ο στόπερ του Δικεφάλου υποβλήθηκε σε μαγνητική προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, ρήξη έσω μηνίσκου και κάκωση δευτέρου βαθμού στο έσω πλάγιο σύνδεσμο. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί τις επόμενες μέρες και θα αποφασιστεί η χρονική στιγμή που θα αντιμετωπιστεί χειρουργικά ο τραυματισμός. Η απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται σε περίπου έξι μήνες».

Προβιβάζεται ο νεαρός Κουλιεράκης

Προφανώς η αποθεραπεία του Έλληνα αμυντικού αποτελεί προτεραιότητα για τους Θεσσαλονικείς, ωστόσο, δημιουργείται και ζήτημα στην άμυνα για το τι μέλλει γενέσθαι δεδομένου πως υπάρχουν μόλις τρεις διαθέσιμοι στόπερ: Ίνγκασον, Κρέσπο και Μιχάι, από τη στιγμή που ο Βαρέλα δεν υπολογίζεται. Κι όλα αυτά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με την ομάδα να διεκδικεί την πρόκριση στους 8 τους Europa Conference League, το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου και φυσικά βρίσκονται σε εξέλιξη και τα πλέι οφ με απαιτητικά ματς.

Η απόφαση που πάρθηκε, δεδομένου πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει γνώση της περίπτωσης, είναι να βρεθεί στην πρώτη ομάδα, ο 19χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ του ΠΑΟΚ Β' , Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο οποίος είναι δηλωμένος και στην ευρωπαϊκή λίστα του Δικεφάλου και δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμη και στο Βέλγιο, κάτι που θα ξεκαθαρίσει πάντως άμεσα.

Το βέβαιο είναι πως στην παρούσα φάση ο ΠΑΟΚ καλεί ενισχύσεις από τη δεύτερη ομάδα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Όπως σημειώνουν οι Θεσσαλονικείς μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ: Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης ήρθε από τα Χανιά το 2017 ως ένας ταχυδυναμικός, αριστεροπόδαρος αμυντικός, με πολύ καλά τελειώματα, ειδικά από μακρινές αποστάσεις και εξαιρετικά σωματικά προσόντα. Εξελίσσεται συνεχώς και είναι συνετός και προσγειωμένος. Είναι διεθνής, πρωταθλητής με την Κ17, προωθήθηκε νωρίς στην Κ19, με την οποία επίσης στέφθηκε πρωταθλητής, ενώ είχε και έχει συμμετοχή σε ουκ ολίγες προπονήσεις της Α’ ομάδας.

Γιάννης ΜιχαηλίδηςΠΑΟΚ