Αθλητισμός|14.03.2022 21:00

Σερ Λιούις Καρλ Ντέιβιντσον Χάμιλτον Λαρμπαλέστιερ: Το απίθανο νέο όνομα του Χάμιλτον!

Newsroom

Ο Λιούις Χάμιλτον υπεραγαπά τη μητέρα του Κάρμεν και θεωρεί άδικο το γεγονός ότι μετά το γάμο με τον πατέρα του έπαψε να χρησιμοποιεί το πατρικό της όνομα. Θέλοντας λοιπόν ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 να την τιμήσει αποφάσισε να προσθέσει στο όνομά του και το επώνυμο της μητέρας του, το οποίο είναι το Λαρμπαλέστιερ.

Κάπως έτσι, το ήδη μεγάλο ονοματεπώνυμο του οδηγού της Mercedes, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο καθώς εκτός των άλλων έχει προστεθεί και ο τίτλος του Σερ που του απένειμε η Βασίλισσα Ελισάβετ. Πώς θα λέγεται; Σερ Λιούις Καρλ Ντέιβιντσον Χάμιλτον Λαρμπαλεστίερ. Ο ορισμός του... σιδηρόδρομου!

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος μιλώντας για τον στόχο του που δεν είναι άλλος απ' την κατάκτηση του ιστορικού όγδοου πρωταθλλήματος στη Formula 1, που θα τον φέρει πάνω κι απ' τον Μίκαελ Σουμάχερ. «Θα σήμαινε τα πάντα για την οικογένειά μου να πάρω τον όγδοο τίτλο. Θα σήμαινε πολλά για εμένα επίσης. Είμαι πολύ περήφανος για το όνομα Χάμιλτον. Βασικά μπορεί να μην το γνωρίζετε πως το όνομα της μαμάς μου είναι Λαρμπαλέστιερ και είμαι έτοιμος να το προσθέσω στο όνομά μου. Δεν καταλαβαίνω την ιδέα πως όταν ένα ζευγάρι παντρεύεται, η γυναίκα χάνει το όνομά της. Θέλω να συνεχίσω το όνομα της μαμάς μου μαζί με το Χάμιλτον. Ελπίζω να γίνει σύντομα η αλλαγή αυτή. Δεν ξέρω αν θα γίνει αυτό το σαββατοκύριακο αλλά εργάζομαι πάνω σε αυτό».

Ο Λιούις Χάμιλτον κατά την απονομή του τίτλου τού Σερ είχε στο πλευρό του την αγαπημένη του μητέρα Κάρμεν, η οποία βεβαίως δεν κρύβει την περηφάνια της για τον γιο της.

Μυθική καριέρα

H καριέρα του στη Formula 1 είναι μυθική: Έχει κατακτήσει επτά φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στη Formula 1. Πήρε τον πρώτο τίτλο το 2008 ως πιλότος της McLaren κι απ' το 2014 κυριαρχεί με τη Mercedes, με μοναδική εξαίρεση το 2016 και φυσικά το ανεπανάληπτο 2021 με την επική μάχη που είχε με τον Μαξ Φερστάπεν. Με τους τίτλους που πήρε το 2008, το 2014, το 2015, το 2017, το 2018, το 2019 και το 2020, έχει ισοφαρίσει τον Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ κατέχει και το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες (102).

Formula 1Λιούις Χάμιλτον