Αθλητισμός|15.03.2022 11:42

Κακή βραδιά, ήττα με ανατροπή και εκνευρισμός για Τσιτσιπά στο Indian Wells

Newsroom

Μια πολύ κακή βραδιά για τον Στέφανο Τσιτσιπά έφερε τον αποκλεισμό απ' το Indian Wells. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με ανατροπή απ' τον Τζένσον Μπρούκσμπι και αποκλείστηκε στους 32 του τουρνουά. Ο 21χρονος Αμερικανός, νούμερο 43 στον κόσμο, επικράτησε με 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-2) σε 2 ώρες και 3 λεπτά, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του!

Χωρίς καθαρό μυαλό ο Τσιτσιπάς

Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα που έκανε στο πρώτο σετ, στο οποίο κυριάρχησε ολοκληρωτικά (6-1), ο Τσιτσιπάς έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, ξέμεινε από ιδέες και καλά χτυπήματα με αποτέλεσμα να ηττηθεί και να αποκλειστεί πρόωρα. Πάντως, έτσι όπως εξελίχθηκε το πρώτο σετ, κανείς δεν πρέπει να περίμενε να δει αυτό που ακολούθησε. Ένας σχεδόν αλάνθαστος Στέφανος, με υπεροχή σε όλες τις κατηγορίες έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, την ώρα που ο Αμερικανός ψαχνόταν και έμοιαζε ανήμπορος να βρει απαντήσεις.

Δεν έχασε, ωστόσο την πίστη του και μπαίνοντας αποφασιστικά στο δεύτερο σετ, κατάφερε να στριμώξει από νωρίς τον Στέφανο, καθώς πήρε προβάδισμα με 3-0. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να πιέσει το σερβίς του αντιπάλου του, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει ούτε καν σε μπρέικ πόιντ, με αποτέλεσμα ο Μπρούκσμπι να τελειώσει το σετ στο 6-3. Η κάθετη πτώση της απόδοσης του Τσιτσιπά συνεχίστηκε καθώς υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη. Την ίδια ώρα ο Μπρούκσμπι πέρασε μπροστά στο σκορ με 4-0 σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τον Έλληνα πρωταθλητή που ηττήθηκε με... κατεβασμένα χέρια (6-2).

Πλέον ο Τσιτσιπάς, ως προς το μονό, στρέφει την προσοχή του στο δεύτερο Masters της σεζόν που θα γίνει στο Μαιάμι. Δεν φεύγει όμως ακόμη από την Καλιφόρνια καθώς μαζί με τον Φελιθιάνο Λόπεθ έχουν προκριθεί στα προημιτελικά του διπλού. Αντίπαλοί τους οι Τζον Ίσνερ και Τζακ Σοκ.

Έβγαλε εκνευρισμό ο Τσιτσιπάς

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσιτσιπάς έβγαλε εκνευρισμό καθώς προτού καλά-καλά «χωνέψει» την ήττα, ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου τι ήταν αυτό που τον εξέπληξε στο παιχνίδι του 21χρονου Αμερικανού. Και η απάντησή του, αν μη τι άλλο, έδειξε ενόχληση. «Το πόσες φορές χτύπησε την ταινία του φιλέ και μπόρεσε να περάσει την μπάλα στην άλλη πλευρά του γηπέδου», απάντησε ο Τσιτσιπάς προσθέτοντας: «Νομίζω ότι αυτό είναι εκπληκτική ικανότητα. Δεν ξέρω τι άλλο». Στη συνέχεια πάντως έχοντας ηρεμήσει περισσότερο σχολίασε: «Δεν είναι πολύ εκρηκτικός παίκτης, αλλά μπορεί να επιστρέφει μπάλες. Μπορεί να διαβάζει καλά το παιχνίδι, να παίζει με τον ρυθμό του και με τον ρυθμό του αντιπάλου του».

Ήθελε, μάλιστα, να δείξει ότι δεν τον πείραξε και τόσο πολύ η ήττα. «Ειλικρινά, δεν είμαι πολύ εκνευρισμένος. Το χέρι μου είναι καλά, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο court, χαρούμενος που παίζω. Έχω κίνητρο, θέλω να πετύχω πράγματα φέτος. Να δούμε πού μπορώ να φτάσω. Ελπίζω να πάω καλά στα μεγάλα τουρνουά. Πλέον (μετά το χειρουργείο), όμως, εκτιμώ τα πράγματα περισσότερο, δεν βλέπω την αρνητική πλευρά σε τίποτα». Και κατέληξε: «Το γεγονός ότι παίζω μού δίνει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση και χαρά μετά από πολύ καιρό, έχοντας υποφέρει από το χρόνιο πρόβλημα στον αγκώνα».

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςATP Indian Wells