Αθλητισμός|15.03.2022 17:53

Κρίστιαν Έρικσεν η μεγάλη επιστροφή! Κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Δανίας μετά την κατάρρευσή του

Newsroom

Άλλη μια μεγάλη νίκη κατέγραψε ο Κρίστιαν Έρικσεν! Λίγες ημέρες μετά την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους με τη φανέλα της Μπρέντφορντ στην Premier League, ήρθε η ώρα της επιστροφής και στην Εθνική Δανίας

Πριν από περίπου εννέα μήνες ο Δανός μέσος υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο του Πάρκεν της Κοπεγχάγης κατά τη διάρκειας της αναμέτρησης της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro. Η σκηνή της πτώσης του και τα λεπτά αγωνίας που ακολούθησαν, σόκαραν τον πλανήτη καθώς ο Έρικσεν έσβησε μέσα στο γήπεδο προτού επανέλθει στη ζωή χάρη στον απινιδωτή και τις προσπάθειες των γιατρών.

Εκείνη τη δύσκολη στιγμή, η ελπίδα όλων ήταν να ζήσει ο Έρικσεν. Η δική του ελπίδα ωστόσο ήταν όχι μόνο να ζήσει αλλά και να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. «Είμαι μόνο 30 χρονών» είπε στους γιατρούς που τον επανέφεραν εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές. Και τα κατάφερε. Αρχικά, ο 30χρονος χαφ υπέγραψε στην Μπρέντφορντ κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ καθώς στην Ιταλία το ιατρικό πρωτόκολλο δεν επιτρέπει τη συμμετοχή παικτών με εμφυτευμένο απινιδωτή μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Και πλέον είναι έτοιμος για το μεγάλο come back στην αγαπημένη του Εθνική Δανίας με την οποία έχει αγωνιστεί 109 φορές κι έχει σκοράρει 36 γκολ.

Ο μέσος της Μπρέντφορντ βρέθηκε ξανά στην αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας του μετά από εννέα μήνες για τα φιλικά παιχνίδια με την Ολλανδία στο Άμστερνταμ και τη Σερβία στην Κοπεγχάγη στα τέλη του μήνα, ενώ ο μεγάλος του στόχος είναι η παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον Νοέμβριο του 2022.

ΜουντιάλΠαγκόσμιο κύπελλοΚρίστιαν ΕρικσενΕθνική Δανίας