Αθλητισμός|16.03.2022 00:00

Champions League: Ψυχάρα η Ατλέτικο απέκλεισε τη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ - Πάγωσε το Άμστερνταμ η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου

Newsroom

Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες και μεγάλες προκρίσεις πανηγύρισαν η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπενφίκα που επικράτησαν με 0-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Άγιαξ, αντιστοίχως, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Champions League. To έργο τους κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν απέναντι σε δύο βαριές φανέλες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους, αλλά αμφότερες είχαν ψυχή, πλάνο και τύχη με αποτέλεσμα να προκριθούν στην κορυφαία οχτάδα, όπου ήδη έχουν κλείσει θέση οι: Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο Ολντ Τράφορντ η μάχη εξαρχής ήταν αμφίρροπη μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη. Ωστόσο, η Ατλέτικο, αφού είχε για φύλακα-άγγελο τον εκπληκτικό Γιαν Όμπλακ, ο οποίος έκανε τρομερές επεμβάσεις, στο 41' πήρε το προβάδισμα χάρη σε γκολ του Ρενάν Λόντι. O Φέλιξ έκανε το τακουνάκι, ο Γκριεζμάν σέντραρε και ο Βραζιλιάνος με κεφαλιά έγραψε το 0-1 την ώρα που οι παίκτες της Γιουνάιτεντ διαμαρτύρονταν για επιθετικό φάουλ στον Ελάνγκα.

Όσο κι αν προσπάθησε στη συνέχεια η Γιουνάιτεντ, δεν βρήκε τρόπο για να σκοράρει και να στείλει το ματς στην παράταση. Και κάπως έτσι η σεζόν έγινε ακόμη πιο αποτυχημένη για τους Κόκκινους Διαβόλους που έμειναν να κυνηγούν το εισιτήριο για το Champions League μέσω της τέταρτης θέσης στην Premier League. Limit down για τους Μπέμπηδες και τον Κριστιάνο Ρονάλντο που ξέμεινε δίχως τίτλο στην επιστροφή του στο Μάντσεστερ...

Την ίδια ώρα στην Άμστερνταμ Αρένα, στη ρεβάνς του 2-2 της Λισαβόνας, ο Άγιαξ ήταν ανώτερος, είχε την υπεροχή, είχε τις ευκαιρίες αλλά η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου ήταν η ομάδα που βρήκε το πρώτο και καθοριστικό γκολ στο 77'. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκριμάλντο από πλάγια θέση, ο Νούνιες εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των παικτών του Αίαντα και κυρίως την άστοχη έξοδο του Ονάνα και με κεφαλιά έγραψε το 0-1.

O Άγιαξ πίεσε ασφυκτικά μέχρι τέλους αλλά γκολ δεν σκόραρε κι οι Αετοί, που είχαν και πάλι σε μεγάλη βραδιά τον Έλληνα γκολκίπερ, πανηγύρισαν μια ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια!

ΜπενφίκαΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΑγιαξChampions LeagueΑτλέτικο Μαδρίτης