Αθλητισμός|17.03.2022 00:00

Champions League: Πρόκριση έπος της Βιγιαρεάλ που «βύθισε» τη Γιουβέντους στο σπίτι της - Πέρασε και η Τσέλσι

Newsroom

«Βόμβα» μεγατόνων έριξε στο Champions League η απίθανη Βιγιαρεάλ! Το Κίτρινο Υποβρύχιο πραγματοποιώντας μια επική εμφάνιση, «βύθισε» τη Γιουβέντους στο Τορίνο, επικράτησε με το απίστευτο 0-3 και πήρε με εκκωφαντικό τρόπο την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, όπου επίσης πέρασε και η Τσέλσι, η οποία νίκησε και στην έδρα της Λιλ (2-1). Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπενφίκα οι ομάδες που συμπληρώνουν την οχτάδα ενόψει της κλήρωσης την Παρασκευή 18/3...

Απίθανο 0-3 στο Τορίνο για Βιγιαρεάλ

Απ' το πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία και το 1-1, η ομάδα του μετρ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Ουνάι Έμερι, είχε δείξει  ότι θα είναι σκληρό καρύδι κι ότι θα κάνει δύσκολη τη ζωή της Γιούβε. Κι εν τέλει δεν την έκανε απλά δύσκολη αλλά εφιαλτική καθώς οι Μπιανκονέρι βίωσαν μια απ' τις πιο σκληρές ευρωπαϊκές τους βραδιές με έναν αποκλεισμό (τουλάχιστον) οδυνηρό. Αντιθέτως, η Βιγιαρεάλ, μια ομάδα που συμμετέχει στο Champions League ως κάτοχος του Europa League, έδειξε ότι είναι ικανή για όλα καθώς ήδη έχει κάνει υπέρβαση.

Μέχρι το 76' το παιχνίδι όδευε προς παράταση καθώς βρισκόταν στο 0-0. Ωστόσο, ακολούθησε ένα ξέσπασμα που ουδείς περίμενε. Στο 78' ο Ζεράρ Μορένο άνοιξε το σκορ με πέναλτι, στο 85' ο Πάου Τόρες σκόραρε από κοντά για το 0-2 και στο 92' με νέα εκτέλεση πέναλτι ο Ντανζούμα διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Την ίδια ώρα στη Γαλλία, η Τσέλσι, που είχε επικρατήσει 2-0 στο Λονδίνο, τα χρειάστηκε για λίγο καθώς στο 38' βρέθηκε να χάνει με 1-0 χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Μπουράκ Γιλμάζ. Γρήγορα όμως η... ισορροπία επανήλθε καθώς στο 45'+3' ο Πούλισικ ισοφάρισε (1-1). Στο 71' ο Αθπιλικουέτα σκόραρε και δεύτερο γκολ για τους Μπλε που πήραν το εισιτήριο για την οχτάδα αλλά μπροστά τους έχουν έναν... Γολγοθά καθώς δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση στον Ρομάν Αμπράμοβιτς και κατ' επέκταση στον σύλλογο, που δεν έχει χρήματα ούτε για να ταξιδέψει με το αεροπλάνο! Είναι ενδεικτικό ότι για το επερχόμενο ματς Κυπέλλου με τη Μίντλεσμπρο είναι πιθανό η ομάδα να ταξιδέψει οδικώς επί δέκα ώρες!

ΓιουβέντουςΒιγιαρεάλChampions LeagueΛιλΤσέλσι