Αθλητισμός|06.02.2019 10:04

Μόνο ο Πασχαλάκης θα... θυµίζει τον ΠΑΟΚ στο ματς Κυπέλλου

Αντώνης Τσακαλέας

Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε πράξη τις σκέψεις για ολικό «λίφτινγκ» της αρχικής του 11άδας στη σηµερινή, πρώτη αναµέτρηση για την προηµιτελική φάση του Κυπέλλου µε αντίπαλο τον Πανιώνιο στη Νέα Σµύρνη (7 µ.µ.). Ο Ρουµάνος τεχνικός άφησε στη Θεσσαλονίκη έξι εκ των ποδοσφαιριστών που άρχισαν στον αγώνα µε αντίπαλο την ΑΕΚ, προκειµένου αφενός να τους προφυλάξει, αφετέρου να τους ξεκουράσει εν όψει του αγώνα µε τον Ολυµπιακό, το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριµένα, εκτός αποστολής έµειναν οι Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ. Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του ο Ρουµάνος τεχνικός είναι οι Πασχαλάκης, Ρέι, Λύρατζης, Μπαλογιάννης, Γιαννούλης, Τόσκα, Μαλεζάς, Ινγκασον, Σάχοφ, Μίσιτς, Ολιβέιρα, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Ληµνιός, Ενρίκε, Ακποµ, Σβιντέρσκι, Καρέλης.

Αναφορικά µε το αρχικό σχήµα, πλην του Πασχαλάκη, ουδείς από τους υπόλοιπους δέκα που αναµένεται να βρεθούν σε αυτό δεν είχαν φανέλα βασικού την περασµένη Κυριακή. Αναλυτικά, στην 11άδα αναµένεται να βρεθούν οι Πασχαλάκης, Λύρατζης, Τόσκα, Ινγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Ολιβέιρα, Ληµνιός, Πέλκας, Ενρίκε, Καρέλης.

Οι Σέρτζιο Ολιβέιρα και Ινγκι Ινγκασον πέφτουν στα βαθιά, µε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι έτοιµος να τους δώσει φανέλα βασικού στη πρώτη αναµέτρηση στην οποία βρίσκονται στην 18άδα. Οταν οι «ασπρόµαυροι» αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόκτηση του 26χρονου Πορτογάλου και του 25χρονου Ισλανδού, ένα από τα κριτήρια ήταν και ο βαθµός ετοιµότητάς τους, ο οποίος αρχικά καταγράφηκε µέσω των εργοµετρικών εξετάσεων. Ο Ολιβέιρα δεν έχει αγωνιστικό ρυθµό αλλά προπονούνταν κανονικά µε την Πόρτο, ενώ ο Ινγκασον είχε αγωνιστεί και στα τρία φιλικά που είχε δώσει η Ροστόφ το δεύτερο µισό του περασµένου Ιανουάριου.

Εκτος 18άδας έµεινε, για µια ακόµα φορά, ο Χοσέ Κάνιας, που έχει γράψει µόλις 17 αγωνιστικά λεπτά µέσα στο 2019. Ο Ισπανός µέσος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο αποθεραπείας από έναν µυϊκό τραυµατισµό στη γάµπα. Χθες ο Κάνιας ακολούθησε ατοµικό πρόγραµµα στο γυµναστήριο και στο γήπεδο, κάνοντας ένα µικρό αλλά σηµαντικό βήµα στον δρόµο της επιστροφής του στην αγωνιστική δράση, µε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ευελπιστεί πως θα τον έχει στη διάθεσή του για την αναµέτρηση µε τον Ολυµπιακό.

Συµφωνία µε Τσαούση

Ακόµα µια εσωτερική υπόθεση διευθετήθηκε µε επιτυχία για τους «ασπρόµαυρους», µε τον Μάριο Τσαούση να έρχεται σε συµφωνία για την ανανέωση του συµβολαίου του. Ανάµεσα στον 19χρονο ακραίο µπακ και τον ΠΑΟΚ είχε διαπιστωθεί µεγάλη απόσταση, µε τον ποδοσφαιριστή να τραβάει το σχοινί. Στην τελευταία επαφή των δύο πλευρών, εκείνη του ποδοσφαιριστή εµφάνισε άλλη στάση και πλέον αυτό που µένει είναι η υπογραφή του συµβολαίου, σ ύµφωνα µε το οποίο ο Τσαούσης θα ανήκει στον «∆ικέφαλο του Βορρά» µέχρι τον Ιούνιο του 2022.

ΠΑΟΚΑλέξανδρος ΠασχαλάκηςΚάρολ Σβιντέρσκι