Αθλητισμός|06.02.2019 10:09

Ολυμπιακός: Και ο Αβραάµ για Τούµπα!

Newsroom

Εχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τις 20 Σεπτέµβρη του 2009, όταν ο Αβραάµ Παπαδόπουλος µε γκολ στο 90' είχε χαρίσει µια σπουδαία νίκη στον Ολυµπιακό (1-2) σε βάρος του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούµπας. Οι αναµνήσεις ξαναγυρίζουν στο µυαλό του έµπειρου στόπερ και όσων διαθέτουν δυνατή µνήµη, στο άκουσµα της είδησης ότι συµπεριλήφθηκε στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» για τη σηµερινή αναµέτρηση µε τη Λαµία στο πλαίσιο της προηµιτελικής φάσης του Κυπέλλου (17.00, CS2).

Το επόµενο βήµα, σύµφωνα µε καλά ενηµερωµένες πηγές, είναι να ακολουθήσει την αποστολή της οµάδας και για το κυριακάτικο παιχνίδι της Τούµπας. Παίξει δεν παίξει, µια και προπονείται εντατικά µε την οµάδα εδώ και δύο ηµέρες, η παρουσία του κρίνεται απαραίτητη, ακόµη και για λόγους ψυχολογίας. Οι περισσότεροι από τους συµπαίκτες του, άλλωστε, δεν έχουν πάρει ακόµη γεύση από το συγκεκριµένο γήπεδο και την ατµόσφαιρα που δηµιουργείται σε τέτοια παιχνίδια.

Από κει και πέρα, ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως αναµενόταν, αποφάσισε να ξεκουράσει σχεδόν όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές του και να προχωρήσει σε ολικό λίφτινγκ απέναντι στη φορµαρισµένη οµάδα του Μάκη Χάβου.

Στην Αθήνα για ξεκούραση έµειναν οι Σα, Τοροσίδης, Οµάρ (τραυµατίας), Βούκοβιτς, Γκιγιέρµε, Νάτχο, Φορτούνης, Λάζαρος και Ποντένσε. Οι προαναφερθέντες, πλην του Ελαµπντελαουί, ο οποίος τρέχει να ξεπεράσει το πρόβληµα στον οπίσθιο µηριαίο, θα είναι στο αρχικό σχήµα της κυριακάτικης αναµέτρησης.

Πλην του Αβραάµ, στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για τη σηµερινή αναµέτρηση στη Φθιώτιδα είναι οι Χουτεσιώτης, Λοντίγκιν, Μεριά, Τσιµίκας, Κούτρης, Μιράντα, Μαρτίνης, Σισέ, Καµαρά, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Μασούρας, Ντίας, Ξενιτίδης, Γκερέρο, Χασάν, Σολδάνο, Βοΐλης.

Οι τρεις φορ Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε µαζί του και τους τρεις επιθετικούς που διαθέτει, προφανώς επειδή θεωρεί πως ο Σολδάνο δεν είναι ακόµη έτοιµος να πάρει φανέλα βασικού ή δεν µπορεί να αγωνιστεί µόνος στην κορυφή της επίθεσης.

Την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά από την αρχή θα έχει ο Ζιλ Ντίας, ο οποίος έκανε ντεµπούτο ως αλλαγή στο πρόσφατο 4-0 υπέρ του Πανιωνίου, ενώ είναι πιθανή και η χρησιµοποίηση του Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος ακόµη δεν έχει αγωνιστεί µε τη νέα του οµάδα.

Ο Γιαννιώτης

Η µοναδική εκκρεµότητα, µετά και την αποχώρηση του Γιάννη Φετφατζίδη µε προορισµό τον Αρη, παραµένει ο Ανδρέας Γιαννιώτης, ο οποίος εξακολουθεί να γυµνάζεται µόνος στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Τα ενδεχόµενα είναι δύο. Αν συµφωνήσει µε τους αρµόδιους του συλλόγου για επέκταση της συνεργασίας, θα µετακοµίσει κάπου δανεικός ως το καλοκαίρι για να µη µείνει ανενεργός. Αν όχι, θα συνεχίσει να βρίσκεται µέχρι το τέλος της περιόδου σε καραντίνα και στη συνέχεια θα αποχωρήσει ως ελεύθερος για να συνεχίσει σε όποια οµάδα επιθυµεί...

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δικαιώθηκε οριστικά για το θέµα της υπογραφής του συµβολαίου του µε τον Ολυµπιακό, όπως αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Ουδεµία τιµωρία επιβλήθηκε στον διεθνή µεσοεπιθετικό, ενώ τοποθετήθηκαν στο αρχείο οι εφέσεις των «ερυθρολεύκων» και της ΑΕΚ που ζητούσαν η µία την τιµωρία της άλλης ΠΑΕ 

ΟλυμπιακόςΑβραάμ Παπαδόπουλος