Αθλητισμός|06.02.2019 14:47

ΑΕΚ: Απειλή τιμωρίας για Μάνταλο - Τι έπιασε το βίντεο

Γιάννης Σκόκας

Με ποινή μιας αγωνιστικής απειλείται ο Πέτρος Μάνταλος μετά τη δίωξη για «ανάρμοστη διαγωγή» που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου για τον πανηγυρισμό του μετά το γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (3/2) με τον ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής μέσος κλήθηκε σε απολογία για το μεσημέρι της Πέμπτης (7/2) -όπως και η ΑΕΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών της- με το ίδιο άρθρο που είχαν κληθεί στον πρώτο γύρο για ανάλογα περιστατικά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και ο Κώστας Φορτούνης, οι οποίοι εν τέλει τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής.

Εφόσον τιμωρηθεί για ένα ματς, ανάλογα με το πότε θα εκδοθεί η απόφαση, θα εκτίσει είτε άμεσα στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο που είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα της Πέμπτης (7/2, 7.30 μ.μ.) είτε με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα την Κυριακή (10/2).

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ζήτησε από τη NOVA το βίντεο του πρόσφατου ντέρμπι της «Ένωσης» με τον ΠΑΟΚ όπου ο διεθνής μέσος πανηγυρίζει με χειρονομίες το γκολ της ισοφάρισης της ομάδας του.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Από την ΕΠΟ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΚ Πέτρου Μάνταλου για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 10 παρ.1 περ. α Ι, και παρ. 5 στ, περ. β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Η ανακοίνωση της Super League

Η σχετική ανακοίνωση της Super League αναφέρει τα εξής: «Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 7-2-2019 και ώρα 13:00 τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο, σε συνέχεια πειθαρχικής δίωξης του υπευθύνου ασκήσεως διώξεως ποδοσφαιρικών αδικημάτων. 

"Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 6936/6-2-2019 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 7-2-2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο"».

Πέτρος ΜάνταλοςΠΑΟΚΑΕΚ