Αθλητισμός|20.03.2022 21:11

Άντεξε ο αποδεκατισμένος Παναθηναϊκός και πήρε τον βαθμό στο Βικελίδης απ' τον Άρη

Newsroom

Χωρίς 11 παίκτες, ο Παναθηναϊκός με εξαιρετικό στήσιμο από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έφυγε όρθιος από το Βικελίδης παίρνοντας 0-0 από τον Άρη που απείλησε μόνο μια φορά από στημένη φάση. Οι Πράσινοι έμειναν όρθιοι και διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου καθώς παρέμεινε στο -2 απ' τους Κίτρινους τους οποίους θα αντιμετωπίσουν στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να αγωνιστεί με ένα βουνό προβλήματα, έχοντας χτυπηθεί από την ίωση και μετρώντας έντεκα απουσίες, με συνέπεια ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τροποποιήσει το σχηματισμό της ομάδας σε 5-4-1. Οι πράσινοι περίμεναν στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου τον Αρη και προσπαθούσαν να φανούν απειλητικοί σε καταστάσεις τρανζίσιον, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι έδειχναν μπλοκαρισμένοι στη φάση ανάπτυξης και δεν δημιούργησαν ούτε μία υποσχόμενη ευκαιρία σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Για την ακρίβεια στο ενεργητικό του Αρη καταγράφηκε μόνο ένα διαγώνιο σουτ του Σάσα μέσα από την περιοχή που πέρασε δίπλα απ’ το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός αντιθέτως προειδοποίησε στο 24’ μετά από κλέψιμο του Αϊτόρ και κάθετη πάσα στον Παλάσιος που καθυστέρησε να σουτάρει, ενώ στο 26’ ο Κώτσιρας παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Κουέστα που παραχώρησε κόρνερ στην επικίνδυνη σέντρα-σουτ του δεξιού μπακ των πράσινων. Στην εξέλιξη της φάσης δημιουργήθηκε η καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Πούγγουρας έπιασε καρφωτή κεφαλιά μετά το κόρνερ του Καρλίτος και ανάγκασε τον Κουέστα να αποκρούσει σωτήρια στην αριστερή του γωνία (27’).

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ο Αρης μπήκε δυνατά κι έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ από στατική φάση (48’), με τον Ματίγια να εκτελεί φάουλ, τον Εντιαγέ να πιάνει αφύλαχτος την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και τον Μπρινιόλι να απογειώνεται και να παραχωρεί κόρνερ. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 66’ με μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Σάντσες να αστοχεί σε πλασέ από το ύψος του πέναλτι, μετά από πάσα του Αϊτόρ στον Καρλίτος και κόντρα στους αμυντικούς του Αρη. Ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε όσο περνούσε η ώρα και τα νεύρα κυριάρχησαν μέχρι το φινάλε.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Εντιαγέ (67’ Μπερτόγλιο), Ιτούρμπε, Γκάμα (86’ Πάλμα), Καμαρά.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Σάντσες, Παλάσιος, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (75’ Μαουρίσιο), Αϊτόρ, Καρλίτος (83’ Βαγιαννίδης).

SuperLeagueΑρηςΠαναθηναϊκός