Αθλητισμός|20.03.2022 23:10

FA Cup: Ασίστ ο Τσιμίκας, γκολ ο Ζότα και 0-1 η Λίβερπουλ τη Νότιγχαμ - Με Μάντσεστερ Σίτι στον ημιτελικό!

Newsroom

Με γκολ του Ζότα από ασίστ του Τσιμίκα, η Λίβερπουλ νίκησε δύσκολα εκτός έδρας τη Νότιγχαμ Φόρεστ με 0-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει σε πρόωρο τελικό τη Μάντσεστερ Σίτι. Το άλλο ζευγάρι Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας.

Τέλος στο παραμύθι της Νότιγχαμ Φόρεστ στο FA Cup έβαλε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, για την οποία ένα γκολ ήταν αρκετό. Βασικός και καθοριστικός ήταν ο Τσιμίκας. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ελληνας αμυντικός είχε ένα καλό σουτ άουτ στο 14’ αλλά τη μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασε στο 28’ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ ο Φιρμίνο, ο οποίος νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο δεύτερο μέρος ο Ζότα είχε μεγάλη ευκαιρία στο 53’ αφού το πλασέ του ήταν αδύναμο και η Λίβερπουλ, αφού γλύτωσε στο 76’ και την ευκαιρία του Ζίνκερναγκελ, πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 78’ με κοντινό πλασέ του Ζότα μετά τη σέντρα του Τσιμίκα (0-1).

Τεσσάρα η Σίτι

Προηγουμένως, η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε με το επιβλητικό 1-4 από το Saint Mary’s κόντρα στην Σαουθάμπτον και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Αν και δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο, οι Πολίτες απλοποίησαν τα πράγματα στο δεύτερο και παραμένουν εντός της διεκδίκησης ενός ακόμη τίτλου μετά το πρωτάθλημα και το Champions League.

Στο 10’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Αρμστρονγκ και στο 12’ βρέθηκαν να χάνουν όταν μετά το τραγικό λάθος στην άμυνα ο Ζεσούς έδωσε στον Στέρλινγκ και εκείνος πλάσαρε σωστά. Το 0-1 έμεινε στο 27’ όταν ο Γκουντογκάν είχε και αυτός δοκάρι με πλασέ από κοντά αλλά οι Αγιοι έκαναν το θαύμα της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το αυτογκόλ του Λαπόρτ μετά τη σέντρα του Ελιουνούσι από δεξιά (1-1). Στο δεύτερο μέρος, η Σίτι «καθάρισε» την πρόκριση. Στο 62’ ο Σαλισού έριξε τον Ζεσούς στην περιοχή και ο Ντε Μπρόινε έκανε το 1-2 από τη βούλα για να ακολοθήσει το εκπληκτικό γκολ με σουτάρα εκτός περιοχής από τον Φόντεν στο 75’ για το 1-3. Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε στο 78’ ο Μαχρέζ έπειτα από ομαδική προσπάθεια και ασίστ του Γκουντογκάν.

Σαρωτική Πάλας

Επίσης, η Κρίσταλ Πάλας έκανε κομμάτια την Εβερτον με 4-0 στο Λονδίνο και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου. Η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά «σκόρπισε» εκείνη του Φρανκ Λάμπαρντ στο Selhurst Park και έκλεισε θέση για το Wembley, όπου θα διεξαχθούν τα ημιτελικά του FA Cup. Γκουέχι και Ματέτα έκαναν τα πράγματα πολύ εύκολα για τους Λονδρέζους από το πρώτο μέρος και στο δεύτερο οι Ζαχά και Χιούζ έδωσαν χαρακτήρα party στην πρόκριση επί της Εβερτον, η οποία δεν θα χαλαστεί, αφού πριν μερικές μέρες πήρε ίσως την πιο σημαντική νίκη στη σεζόν, που ίσως σημαίνει μια κατηγορία.

ΛίβερπουλΕβερτονΝότιγχαμ ΦόρεστΜάντσεστερ ΣίτιΤσέλσιΣαουθάμπτονΚρίσταλ ΠάλαςΚύπελλο Αγγλίας