Αθλητισμός|20.03.2022 23:59

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-4: Ιστορικό πάρτι των Μπλαουγκράνα του Τσάβι στο Μπερναμπέου!

Newsroom

Κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να διασύρεις τη Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της. Πόσο μάλλον σε ένα clasico που το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από μια νίκη και τρεις βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρόσφατη ιστορία του μεγαλύτερου ντέρμπι στον πλανήτη, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να... ισοπεδώσει την αιώνια αντίπαλό της στο θρυλικό Σαντιάγο Μπερναμπέου μία φορά το 2005 με την επική εμφάνιση του Ροναλντίνιο (0-3), άλλη μία το 2009 στο ανεπανάληπτο 2-6 σε μια σπουδαία παράσταση του Μέσι και του Ανρί και τελευταία φορά το 2015 στο 0-4 του εκπληκτικού MSN (Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ). Το έκανε σε τρεις ιστορικές περιστάσεις καθώς διέθετε υπερομάδα!

Κι ύστερα ήρθε η νεανική και ανανεωμένη Μπαρτσελόνα του Τσάβι για να διαλύσει τους Μερένχες μέσα στο σπίτι τους. Από το 2019 είχε να νικήσει η Μπάρτσα στην έδρα της Ρεάλ και αν μη τι άλλο το έκανε με κρότο καθώς επικράτησε 0-4 στο Μπερναμπέου στέλνοντας μήνυμα ότι επιστρέφει.

Η Μπαρτσελόνα έδειξε εξαρχής τις άγριες διαθέσεις της πιέζοντας ασφυκτικά τη Ρεάλ Μαδρίτης που μπήκε στο γήπεδο υπεροπτικά αφενός έχοντας διαφορά 15 βαθμών απ' την αιώνια αντίπαλό της, αφετέρου έχοντας αγκαλιάσει τον τίτλο. Η φορμαρισμένη και διψασμένη ομάδα του Τσάβι όμως ήθελε... αίμα και τσάκισε τη Βασίλισσα. Στο 25' άνοιξε το σκορ με τον Ομπαμεγιάνγκ και στο 38' πέτυχε το 0-2 με τον Αραούχο. Μολονότι κανείς θα περίμενε ότι η Ρεάλ θα αντιδράσει στο β' ημίχρονο, συνέβη το αντίθετο καθώς οι Μπλαουγκράνα βρήκαν δύο γρήγορα γκολ με τον Φεράν Τόρες στο 47' και ξανά με τον Ομπαγεγιάνγκ στο 53' ανεβάζοντας τον δείκτη του σκόρ στο 0-4!

clasicoΡεαλ ΜαδρίτηςLa LigaΜπαρτσελόνα