Αθλητισμός|20.03.2022 23:43

Ηττήθηκε η Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells αλλά ανέβηκε στο νούμερο 3 του κόσμου!

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να κατακτήσει τον δεύτερο (και μεγαλύτερο) τίτλο της καριέρας της καθώς ηττήθηκε με 2-0 σετ απ' τη φορμαρισμένη Ίγκα Σβίοντεκ στον τελικό του Indian Wells. Ωστόσο, από το πρωί της Δευτέρας (21/3) θα φιγουράρει στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης! Ένα μεγάλο ορόσημο για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αλλά και για το ελληνικό τένις γενικότερα, που βιώνει «χρυσές» ημέρες με το φοβερό δίδυμο Τσιτσιπά - Σάκκαρη.

Το τρομερό κορίτσι του ελληνικού τένις μπορεί να έχασε, αλλά βρέθηκε σε έναν τελικό WTA 1000, ανέβηκε στο Top3 του παγκόσμιου τένις κι έγινε πλουσιότερο κατά περίπου 650.000 δολάρια! Προφανώς θα ήταν καλύτερα να έφευγε απ' το τουρνουά με τον τίτλο, το χρηματικό έπαθλο των 1,2 εκατ. δολαρίων και το νούμερο 2 στην κατάταξη, αλλά όλα δείχνουν ότι η Μαρία πηγαίνει απ' το καλό στο καλύτερο.

Στον τελικό πάντως, βρέθηκε μακριά απ' τις πραγματικές δυνατότητες. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (νούμερο 6 μέχρι σήμερα) ηττήθηκε 2-0 σετ (6-4, 6-1) από την 20χρονη Πολωνή (Νο.4), που κατέκτησε τον δεύτερο διαδοχικό WTA 1000 τίτλο της! Μετράει πλέον 11 σερί νίκες στο tour και θα κάνει το άλμα στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

ATP Indian WellsΜαρία ΣάκκαρηΤένιςΙγκα Σβιόντεκ