Αθλητισμός|21.03.2022 19:45

Θριαμβευτής ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό - Έκανε άλμα τίτλου

Newsroom

Άκρως εντυπωσιακός ήταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος διέλυσε τον Ολυμπιακό σε μόλις 70 λεπτά με 3-0 σετ (25-20, 25-11, 25-18) και πήρε προβάδισμα τίτλου στη VolleyleagueΜε τη νίκη αυτή το Τριφύλλι έφτασε τους 22 βαθμούς και παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση. Μάλιστα αύξησε τη διαφορά του από τους Ερυθρόλευκους και τον Φοίνικα που έχουν από 17 βαθμούς. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είναι αήττητη στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Την επόμενη αγωνιστική έχει ακόμη ένα μεγάλο ματς αφού κοντράρεται εκτός έδρας με τον Φοίνικα Σύρου, ενώ ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Κηφισιά.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς, κυριάρχησε στο μπλοκ ενώ είχε έναν ιδιαίτερα αξιόπιστο Ντεν Ντρις που σε συνδυασμό με τους Πρωτοψάλτη - Ανδρεόπουλο δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, που προερχόταν από μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός χάνοντας από το πρώτο σετ τον Παγιένκ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί στην υποδοχή και υπέπεσαν σε πολλά λάθη ιδιαίτερα στο δεύτερο σετ.

Τα σετ: 25-20, 25-11, 25-18

Ανδρεόπουλος: «Διπλά χαρούμενοι»

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε σημαντική τη νίκη, αλλά τόνισε ότι οι Πράσινοι έχουν να δώσουν έξι δύσκολα ματς, τα οποία πρέπει και να κερδίσουν, ώστε να πάρουν τον τίτλο. Αναλυτικά δήλωσε στο SDNA για την άνετη νίκη των Πρασίνων: «Ικανοποιημένο με αφήνει το σκορ, δηλαδή η καθαρή νίκη. Πρώτον γιατί τη θέλαμε πολύ και δεύτερον επειδή μας διατηρεί σε μια κατάσταση πρωταθλητισμού».

Για το αν η νίκη είναι μισό πρωτάθλημα: «Οχι δεν είναι μισό πρωτάθλημα. Απομένουν έξι δύσκολα παιχνίδια. Έχουμε να πάμε σε δύο δύσκολες έδρες. Έχουμε πολύ δύσκολους αντιπάλους. Θέλουμε να φτάσουμε το πρωτάθλημα και να πετύχουμε έξι νίκες».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός μπαίνει σαν φαβορί στα ματς: «Ένα παιχνίδι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού είναι πάντα ξεχωριστό. Χαιρόμαστε να παίζουμε τέτοια ματς. Όταν έρχεται και η νίκη είμαστε διπλά χαρούμενοι».

Παναθηναϊκόςvolley leagueΟλυμπιακόςβόλεϊ