Αθλητισμός|21.03.2022 23:23

Εντείνεται η φημολογία για αλλαγή έδρας στον τελικό του Conference League και μεταφορά απ' την Αλβανία στην Ελλάδα

Newsroom

Όσο περνούν οι μέρες εντείνεται η φημολογία για τη μεταφορά της έδρας του τελικού του νεοσύστατου Europa Conference League. Αρχικά η UEFA θέλοντας να στείλει μήνυμα πως υπολογίζει και τις μικρότερης δυναμικότητας ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, επέλεξε τα Τίρανα ως έδρα του πρώτου τελικού της διοργάνωσης. Ωστόσο η κρίση που περνάει το αλβανικό ποδόσφαιρο μετά την τιμωρία που επιβλήθηκε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρμάντ Ντούκα για πολιτική παρέμβαση, ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα και να στείλει τον τελικό σε ελληνικό έδαφος!

Μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας insidefutbol περί σκέψεων της UEFA για αλλαγή έδρας και μεταφορά στην Ελλάδα, είτε στην Αθήνα είτε στην Κρήτη, ήρθε κι ένας Αλβανός δημοσιογράφος για να επιβεβαιώσει το θέμα τονίζοντας μάλιστα ότι «κατά 90% θα αφαιρεθεί απ' τα Τίρανα ο τελικός». Ο δημοσιογράφος Ένο Σκάρτσο, ανέφερε σε τηλεοπτική παρουσία του ότι «η UEFA θα τιμωρήσει την Αλβανία πολύ αυστηρά» και πρόσθεσε: «Με βάση τα στοιχεία που έχω, ο τελικός θα αφαιρεθεί από τα Τίρανα και θα μεταφερθεί στην Αθήνα. Είναι σχεδόν 90% σίγουρο αυτό».

Επί του παρόντος, η UEFA  τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά κάτι που ενδεχομένως να επιβεβαιώνει και τις σκέψεις που υπάρχουν για επικείμενη αλλαγή καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα διέψευδε κατηγορηματικά την ύπαρξη ενός τέτοιου σεναρίου. Δεδομένου πάντως ότι το Europa Conference League βρίσκεται στην τελική ευθεία, η UEFA θα ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο σχετικά με τον τελικό.

Την τελευταία φορά που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA ήταν στο ΟΑΚΑ το 2007 η αναμέτρηση της Μίλαν με τη Λίβερπουλ (2-1), ενώ είχε προηγηθεί το 1994 ο τελικός και πάλι του Champions League μεταξύ της Μίλαν και της Μπαρτσελόνα (4-0) ξανά στο ΟΑΚΑ.

ΚρήτηΤίραναEuropa Conference LeagueUEFAΑλβανία