Αθλητισμός|22.03.2022 19:10

Νέος προπονητής της ΑΕΚ ο Κούρο Σεγκούρα - Διαδέχεται τον Δέδα που έφυγε για ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Newsroom

Ο Κούρο Σεγκούρα είναι και με τη... βούλα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ καθώς η Ένωση ανακοίνωσε την πρόσληψη του 49χρονου Ισπανού κόουτς έως το τέλος της σεζόν.

Ο 49χρονος κόουτς άφησε τον Ιωνικό, στον πάγκο του οποίου καθόταν από το ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και πλέον θα καθοδηγήσει την ΑΕΚ στο υπόλοιπο της σεζόν, κάνοντας ντεμπούτο στο κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό, στη Ρόδο. Ο Σεγκούρα αναμένεται να πιάσει δουλειά από την Τετάρτη (23/03) όταν και θα έχει την πρώτη προπόνησή του στο κλειστό των Λιοσίων, με την Ένωση να μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν καλύπτοντας άμεσα το κενό που υπήρξε στη θέση του προπονητή, μετά την αποχώρηση του Στέφανου Δέδα για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Η ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει, ότι συνήψε σήμερα (22/03) συμφωνία με τον Κούρο Σεγκούρα (Curro Segura – πλήρες όνομα: Francisco Segura Gomez). Ο 49χρονος Ισπανός τεχνικός, που θα καθοδηγεί πλέον τη «Βασίλισσα», υπέγραψε έως το τέλος της τρεχούσης αγωνιστικής περιόδου.

Who is Who

Ο Κούρο Σεγκούρα γεννήθηκε στη Γρανάδα και βρίσκεται στους πάγκους για σχεδόν 30 χρόνια! Εργάστηκε στην Ισπανία, σε Costa Moril, Γρανάδα, Linense La Linea, Mενόρκα, Σαραγόσα, Ομπραντόιρο, Μάλαγα), και εκτός Ισπανίας σε Κίνα (Jilin Northeast Tigers), Ουρουγουάη (Atletico Aguada), Βενεζουέλα (Gigantes de Guayana). Την περίοδο 2017-2018 εργάστηκε ως assistant coach της Baskonia, και κατόπιν ως πρώτος προπονητής επί τριετία στη Ρεάλ Μπέτις. Ανέλαβε την ομάδα το 2018, την ανέβασε στην ACB και την καθοδήγησε στην κορυφαία κατηγορία μέχρι τον Νοέμβριο του 2020, όταν κι αποχώρησε. Στην εφετινή περίοδο κάθισε στον πάγκο του Ιωνικού Νικαίας. Τελευταίο του ματς ο αγώνας με την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια.

Basket LeagueΑΕΚ