Αθλητισμός|23.03.2022 17:59

Super League K15: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός - Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής!

Newsroom

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής στο πρωτάθλημα Κ15 της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι, έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό που έληξε ισόπαλος 2-2, επικράτησαν του ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 και κατέκτησαν τον τίτλο για τέταρτη φορά στην ιστορία τους. Ωστόσο, ο τελικός σημαδεύτηκε από ένα αδιανόητο διαιτητικό λάθος στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, οπότε ο Ολυμπιακός ισοφάρισε (2-2) στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με ανύπαρκτο πέναλτι. Ένα μαρκάρισμα που έγινε ένα μέτρο εκτός περιοχής, μετατράπηκε σε ένα πέναλτι που καθόρισε έναν τίτλο...

Μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να έχουν και την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα. Συγκεκριμένα, στο πρώτο μόλις λεπτό ο Κωστούλας πρόλαβε την έξοδο του Μπελερή, τσίμπησε τη μπάλα, η οποία πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η Κ-15 του Ολυμπιακού είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 12ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Κωστούλας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μύθου, ο οποίος δεν κατάφερε να διώξει, έφυγε μπροστά από τον Μπελερή, την κατάλληλη στιγμή έδωσε αριστερά στον Ζουριδάκη, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα σε κενή εστία.

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να φτάσουν με ευκολία στην αντίπαλη εστία. Ο μοναδικός τρόπος που οι δύο ομάδες δημιουργούσαν απειλητικές καταστάσεις ήταν οι στημένες φάσεις. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ το πάνω χέρι στο δεύτερο ημίχρονο

Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο άνηκε στον ΠΑΟΚ. Στο 45ο λεπτό του ο Τσιτσίλας έφυγε στην κόντρα, προσπάθησε να αποφύγει τον τερματοφύλακα των ερυθρολεύκων, αλλά τελικά κόπηκε. Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μέρος του αγώνα και στο 50ο λεπτό δικαιώθηκε. Ο Τσιτσίλας το κέρδισε από τον Φράγκο, ο Τσιότας ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε τον τελικό στα ίσα. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, η Κ-15 του ΠΑΟΚ απείλησε εκ νέου. Ο Πάνου έκανε το πλασέ, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να διώχνει με δυσκολία. Στο 67ο λεπτό οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Ο Ελευθεριάδης εκτέλεσε πανέμορφα το φάουλ, με τον Γεωργακόπουλο να διώχνει με δυσκολία.

Τρία λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, οι ερυθρόλευκοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Οσάφι βγήκε σε πολύ καλή θέση για γκολ, αλλά τελικά αστόχησε. Ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις έφυγε στην αντεπίθεση. Ο Τσιτσίλας έκανε μια ωραία ενέργεια, γύρισε στο πέναλτι με τον Καρακώστα να δίνει το προβάδισμα στην Κ15 του ΠΑΟΚ. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο διαιτητής Τσοπλάκος έδωσε ένα πέναλτι που… θύμισε άλλες μαύρες εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Κωστούλας ανατράπηκε κυριολεκτικά ένα μέτρο έξω από την περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα προς έκπληξη ακόμη και των παικτών του Ολυμπιακού. Ο Δαρβίρας εκτέλεσε εύστοχα και έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Διαδικασία πέναλτι

Τα πέναλτι ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς με 5-4 αλλά ο γκολκίπερ Γεωργακόπουλος αποκρούοντας δύο σερί εκτελέσεις ουσιαστικά χάρισε τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

0-1 ο Ολυμπιακός με τον Φίλη

1-1 ο ΠΑΟΚ με τον Ελευθεριάδη

1-2 ο Ολυμπιακός

2-2 ο ΠΑΟΚ με τον Κοσίδη

2-3 ο Ολυμπιακός με τον Ζουριδάκη

3-3 ο ΠΑΟΚ με τον Τσούτα

3-4 ο Ολυμπιακός με τον Φράγκο

4-4 ο ΠΑΟΚ με τον Πάνο

4-4 το πιάνει ο Μπελερής το πέναλτι του Κωστούλα

4-4 το πιάνει ο Γεωργακόπουλος το πέναλτι του Καρακώστα

4-5 ο Ολυμπιακός με τον Σουλανιάκου

4-5 Ο Γεωργακόπουλος απέκρουσε το πέναλτι του Ντούνγκα.

ΠΑΟΚ (Δημήτρης Ορφανός): Μπελερής, Τσιότας, Κοσίδης, Μύθου (76΄ Δριγκάκης), Βυρσωκινός, Ελευθεριάδης, Πάνος, Τουρσουνίδης (74΄ Πέτρος Καρακώστας), Τσίτσιλας (80+7΄ Ρωμανίδης), Ντούνγκα, Θεοφίλου (41΄ Σιδηρόπουλος)

Ολυμπιακός (Τάσος Πάντος): Γεωργακόπουλος, Σκουρόπουλος, Σουλανιάκου, Καρακατσάλης, Φράγκος, Ορέστης Καρακώστας (76΄ Φίλης), Μιχαηλίδης (55΄ Οσάφι), Τζώρτζης, Κωστούλας, Δαρβίρας, Ζουριδάκης

SuperLeagueΠρωτάθλημα Κ15ΟλυμπιακόςΠΑΟΚ