Αθλητισμός|25.03.2022 21:22

Formula 1: Ανησυχούν οι οδηγοί αλλά το Γκραν Πρι θα γίνει κανονικά παρά την επίθεση με ρουκέτες στη Σαουδική Αραβία!

Newsroom

Παρά την πυραυλική επίθεση που έγινε από αντάρτες Χούτι στις εγκαταστάσεις της Aramco στην Τζέντα, το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά για το πρωτάθλημα της Formula 1. H επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής (25/3) λιγότερα από 20 χιλιόμετρα μακριά απ' την πίστα, απ' όπου ήταν ορατοί οι καπνοί.

Μολονότι η ανησυχία των ομάδων και των οδηγών είναι έντονη για όσα συνέβησαν το απόγευμα της Παρασκευής, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας διαβεβαίωσαν πως δεν συντρέχει λόγος ματαίωσης του αγώνα. Μ' αυτή την άποψη συμφώνησαν τόσο η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας όσο και η FIA με τη Formula 1. Υπάρχουν οδηγοί ωστόσο που επιμένουν για τη ματαίωση του αγώνα καθώς δηλώνουν ότι θέλουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους δίχως να γίνει το Γκραν Πρι.

Ως εκ τούτου, η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει: «Γνωρίζουμε την επίθεση που έγινε σε εγκαταστάσεις της Aramco νωρίτερα το απόγευμα και παραμένουμε σε άμεση επικοινωνία με τις αρχές ασφαλείας της χώρας αλλά και τη FIA και τη Formula 1, για να διασφαλίσουμε την απαραίτητη ασφάλεια και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν. Τόσο για την ασφάλεια των επισκεπτών του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας όσο και των οδηγών, των ομάδων και των μετόχων. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά».

Μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε ενημέρωση στις ομάδες και τους οδηγούς, τους οποίους οι οικοδεσπότες θέλουν να καθησυχάσουν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι: «Νιώθουμε ασφαλείς».

Θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση πάντως καθώς υπάρχουν οδηγοί που δεν επιθυμούν να γίνει ο αγώνας...

H φωτιά πάντως δεν έχει σβήσει ακόμη κι είναι ορατή ακόμη κι απ' την πίστα, όπου είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί ο αγώνας.

Σαουδική ΑραβίαFormula 1ΧούτιGP Σαουδικής Αραβίας