Αθλητισμός|26.03.2022 22:40

Formula 1: Έκπληξη στην Τζέντα και πρώτη pole position για Πέρες - Ξανά δυνατές οι Ferrari, 16ος ο Χάμιλτον!

Newsroom

Ο Σέρχιο Πέρες έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην... πολυτάραχη πίστα της Τζέντα στο Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας και πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του έπειτα από 219 αγώνες και 11 χρόνια παρουσίας στη Formula 1. Ο 32χρονος Μεξικανός πιλότος της Red Bull ήταν ταχύτερος όλων αφήνοντας πίσω του τις γρηγορότερες το προηγούμενο διάστημα Ferrari του Σαρλ Λεκλέρκ και του Κάρλος Σάινθ αλλά και την έτερη Red Bull του πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν που έμεινε τέταρτος. Ακόμη μεγαλύτερη ωστόσο ήταν η έκπληξη που προέκυψε με τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ξέμεινε με τη Mercedes του στη 16η θέση! Ήταν η πρώτη φορά μετά το 2017 στη Βραζιλία που ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής αποκλείστηκε απ' το Q3 στις κατατακτήριες.

Οι δοκιμές στιγματίστηκαν απ'το τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Μικ Σουμάχερ πέντε λεπτά πριν απ' το φινάλε του Q2. Ο Γερμανός πιλότος έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιού του κι έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες με αποτέλεσμα σχεδόν να κοπεί στα δύο η Haas. Μολονότι η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο αγώνας διεκόπη με κόκκινη σημαία, ο Σουμάχερ βγήκε σώος. Μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο και στη συνέχεια με ελικόπτερο για εξετάσεις ωστόσο οι κάμερες τον έδειξαν σε καλή κατάσταση να αστειεύεται και να χαμογελάει πάνω στο φορείο. 

Εν τέλει η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τον Πέρες να κάνει τον τέλειο γύρο, τις Ferrari του Λεκλέρκ και του Σάινθ να επιβεβαιώνουν ότι παραμένουν τα γρηγορότερα και πιο αξιόπιστα μονοθέσια αυτή τη στιγμή στο grid, τον Φερστάπεν να αντιμετωπίζει προβλήματα και να μένει τέταρτος και τους Οκόν, Ράσελ, Αλόνσο, Μπότας, Γκασλί και Μάγκνουσεν να συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Η γενικότερη εικόνα στις κατατακτήριες, η πρωτιά του Πέρες, η τέταρτη θέση του Φερστάπεν, ακόμη και η 16η θέση του Χάμιλτον δίνουν την αίσθηση ενός αγώνα που θα είναι συναρπαστικός και με πολλά ερωτήματα που θα απαντηθούν στην πίστα της Τζέντα την Κυριακή (27/3) στις 20.00, οπότε θα γίνει η εκκίνηση.

GP Σαουδικής ΑραβίαςΣέρχιο ΠέρεςΛιούις ΧάμιλτονFormula 1Κάρλος ΣάινθMercedesRed BullΜαξ ΦερστάπενΣαρλ ΛεκλέρκFerrari