Αθλητισμός|26.03.2022 23:50

Η επιστροφή που του αξίζει: Ο Κρίστιαν Έρικσεν σκόραρε μόλις 2' μετά την επανεμφάνισή του στην Εθνική Δανίας!

Newsroom

Ο Κρίστιαν Έρικσεν επέστρεψε στην Εθνική Δανίας εννέα μήνες μετά τη σοκαριστική κατάρρευσή του κατά τη διάρκεια του Euro και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Δανός άσος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά την επάνοδό του στα γήπεδα ως αλλαγή στο 46' του φιλικού αγώνα με την Ολλανδία στο Άμστερνταμ και μόλις στο 48', δηλαδή δύο λεπτά αργότερα, σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ εν μέσω χειροκροτημάτων. Ο Έρικσεν με ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση μείωσε σε 3-2 (4-2 τελικό σκορ) για τους Δανούς και φώναξε ξανά παρών, ενώ στη συνέχεια είχε και δοκάρι με έναν κεραυνό που εξαπέλυσε. Τι επιστροφή!

Προηγουμένως, την ώρα της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους στην Άμστερνταμ Αρένα. Ολλανδοί και Δανοί σε ένα συγκινητικό standing ovation υποδέχθηκαν θερμά τον Έρικσεν στην επιστροφή του στην Εθνική Δανίας. Ούτως ή άλλως είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Άμστερνταμ καθώς πέρασε μια πενταετία φορώντας με επιτυχία τη φανέλα του Άγιαξ. Ακόμη και οι αντίπαλοι παίκτες και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας Λουίς Φαν Χάαλ χειροκρότησαν παρατεταμένα τον Δανό άσο της Μπρέντφορντ, που επέστρεψε εκεί που ανήκει με στόχο βεβαίως την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Κι αν μη τι άλλο απέδειξε, ότι μόνο χαριστικά δεν βρίσκεται στην Εθνική ομάδα. Παραμένει ένας παίκτης υψηλού επιπέδου...

Ο 30χρονος Έρικσεν, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα το 2010 σε ηλικία 18 ετών, συμπλήρωσε 110 συμμετοχές και έφτασε τα 37 γκολ φορώντας το εθνόσημο.

Εθνική ΔανίαςΕθνική ΟλλανδίαςΚρίστιαν Ερικσεν