Αθλητισμός|27.03.2022 21:39

Formula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στη Σαουδική Αραβία έπειτα από επική μάχη με τον Λεκλέρκ - 10ος ο Χάμιλτον

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι εδώ! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, μετά τον καταστροφικό αγώνα της πρεμιέρας στη Formula 1, επέστρεψε δυναμικά και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της σεζόν στο Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας. Ο πιλότος της Red Bull έπειτα από μια σπουδαία μάχη με τον Σαρλ Λεκλέρκ, ιδίως στους δέκα τελευταίους γύρους, πέτυχε την προσπέραση της νίκης και διατηρήθηκε μέχρι τέλους μπροστά απ' την Ferrari που απέδειξε πάντως για δεύτερο σερί αγώνα πως είναι απόλυτα ανταγωνιστική και θα διεκδικήσει τον τίτλο.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε η έτερη Ferrari του Κάρλος Σάινθ, ενώ τέταρτος έμεινε ο Σέρχιο Πέρες, ο οποίος είχε εκκινήσει απ' την πρώτη θέση. Όσο για τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, περιορίστηκε στην δέκατη θέση παίρνοντας έναν βαθμό. Η βαθμολογούμενη 10άδα: Φερστάπεν, Λεκλέρκ, Σάινθ, Πέρες, Ράσελ, Οκόν, Νόρις, Γκασλί, Μάγκνουσεν, Χάμιλτον. Στη γενική κατάταξη των οδηγών, ο Λεκλέρκ κράτησε την πρώτη θέση με 44 βαθμούς. Ακολουθούν ο Σάινθ και ο Φερστάπεν με 25 πόντους.

Ο Πέρες διατηρήθηκε στην πρώτη θέση μετά την εκκίνηση, ενώ την ίδια στιγμή ο Φερστάπεν προσπέρασε τον Σάινθ και ανέβηκε στην τρίτη θέση. Αυτή η συνθήκη ωστόσο άλλαξε έπειτα από μια... μπλόφα της Ferrari αλλά και τη βοήθεια της τύχης δια χειρός... Λατίφι. Ο Πέρες έχασε την πρωτοπορία του αγώνα καθώς η Scuderia έβγαλε τους μηχανικούς στο pitlane υπαινισσόμενη ότι επίκειται pitstop του Λεκλέρκ για το undercut.

Η Red Bull κάλεσε άμεσα τον Πέρες για πιτ-στοπ στον 15ο γύρο αλλά η Ferrari τελικά κράτησε στην πίστα τον Λεκλέρκ. Και αμέσως μετά στον 16ο γύρο ο Λατίφι έχασε τον έλεγχο και τράκαρε με αποτέλεσμα να μπει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας μέχρι να καθαρίσει η πίστα. Λεκλέρκ, Φερστάπεν και Σάινθ εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, έκαναν πιτ-στοπ και πέρασαν μπροστά απ' τον Μεξικανό που έπεσε στην τέταρτη θέση.

Μετά τον 37ο γύρο ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά για την πρωτιά καθώς η εγκατάλειψη του Ρικιάρντο και του Αλόνσο λίγο πριν από τα πιτς, έφερε το Virtual Safety Car. Ο Φερστάπεν διαχειρίστηκε καλά τα ελαστικά του και έπειτα από μια τρομερή μάχη έξι γύρων, στον 47ο ο παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε μπροστά κι έμεινε εκεί μέχρι τέλους...

Σέρχιο ΠέρεςFormula 1ειδήσεις τώραMercedesΣαρλ ΛεκλέρκRed BullFerrariΜαξ ΦερστάπενΚάρλος ΣάινθΛιούις ΧάμιλτονGP Σαουδικής Αραβίας