Αθλητισμός|28.03.2022 07:37

Η συγκίνηση και τα δάκρυα του 15χρονου Σύρου πρόσφυγα μόλις πήρε την άδεια για να παίξει ποδόσφαιρο

Newsroom

Ο Αλί Χασάν, πρόσφυγας απ' τη Συρία, πριν από τρία χρόνια βρέθηκε στην Πορτογαλία με την οικογένειά του. Ήταν 12 ετών και βρήκε στέγη και ένα ασφαλές περιβάλλον στο Γκιμαράες. Δεν άργησε η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο στην μικρή τοπική ομάδα, Aguias Negras Tabuadelo.

Την τελευταία τριετία αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ακαδημίας δίχως όμως να έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες. Ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα λόγω του ότι είναι πρόσφυγας, δεν του επέτρεπε να συμμετάσχει σε επίσημους αγώνες παρά μόνο στις προπονήσεις της ομάδας.

Εν τέλει όμως, έπειτα από μια τριετία αναμονής, η λύση δόθηκε κι ο Αλί Χασάν παρέλαβε το ποδοσφαιρικό του δελτίο προκειμένου να συμμετάσχει στον πρώτο του αγώνα. Η συγκίνησή του ήταν απερίγραπτη καθώς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ήταν κάτι που το περίμενε χρόνια. Η Aguias Negras Tabuadelo κατέγραψε σε βίντεο τη στιγμή, που ενώπιον όλης της ομάδας, ο Αλί παραλαμβάνει έναν φάκελο δίχως να γνωρίζει το περιεχόμενό του. Ένας συμπαίκτης του διαβάζει ένα μήνυμα, με το οποίο ουσιαστικά προαναγγέλει το χαρμόσυνο νέο. Ο Αλί μένει με το στόμα ανοιχτό και οι φίλοι και συμπαίκτες του τον παροτρύνουν να ανοίξει το φάκελο, απ' τον οποίο βγάζει το ποδοσφαιρικό του δελτίο.

Αμέσως όλοι σπεύδουν να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν. Μια ζεστή και ανθρώπινη αγκαλιά για  ένα παιδί που έφυγε απ' την πατρίδα του αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον...

πρόσφυγαςΠορτογαλίαποδόσφαιροειδήσεις τώραΣυρία