Αθλητισμός|06.02.2019 22:04

Κύπελλο Ελλάδος: Πρώτο βήμα για Πανιώνιο κόντρα στον ΠΑΟΚ

Αντώνης Τσακαλέας

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Πανιώνιος επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 στο πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το κύπελλο Ελλάδος και πλέον ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ψάξει δική του... ανατροπή στη ρεβάνς της Τούμπας, αν θέλει να υπερασπιστεί το τρόπαιο που κατέκτησε τις δυο προηγούμενες σεζόν. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 57' με τον Σβιντέρσκι, με τον Πανιώνιο αρχικά να ισοφαρίζει στο 73' με τον Ντουρμισάι και να πετυχαίνει δεύτερο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σταυρόπουλο. Τόσο το γκολ του ΠΑΟΚ όσο και τον δεύτερο γκολ του Πανιωνίου προήλθαν από λάθος εκτιμήσεις των δυο τερματοφυλάκων, Κότνικ και Πασχαλάκη. Για τον ΠΑΟΚ, έκαναν το ντεμπούτο τους οι Ινγκι Ίνγκασονκαι Σέρτζιο Ολιβέιρα, δείχνοντας μεγάλο βαθμό ετοιμότητας.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε θέση σε δημοσίευμα που τον ήθελε να έχει συμφωνήσει με την Γαλατάσαραϊ, τονίζοντας: «Είναι όλα ψέματα. Έχω υποσχεθεί στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ ότι θα είναι ο πρώτος που θα το μάθει. Έχω συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο. Έχω μάθει να τηρώ τις υποσχέσεις μου και αυτό σκοπεύω να κάνω. Τώρα αν ο κύριος Σαββίδης αποφασίσει κάποια στιγμή κάτι διαφορετικό, είναι άλλο θέμα. Όλα αυτά είναι βλακείες….»

Πανιώνιος: Κότνικ, Παπαγεωργίου (67' Μαξίμοβιτς), Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μακρύλλος (67' Σπιριντόνοβιτς), Κούρντι (77' Καμαρά), Τσιλούλης, Μασούρας, Ντουρμισάι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Σάχοφ (63' Μίσιτς), Ολιβέιρα, Λημνιός, Ενρίκε (80' Ακπομ), Πέλκας (73' Ελ Καντουρί), Σβιντέρσκι.

ΠανιώνιοςΠΑΟΚΚύπελλο Ελλάδας