Αθλητισμός|06.02.2019 22:47

Κύπελλο Ελλάδος: Προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στη Λαμία με Σολδάνο ο Ολυμπιακός

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στη Λαμία αν και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τις δύο ομάδες να προσφέρουν πολλά γκολ στους θεατές. 

Ο Μάκης Χάβος επιχείρησε με λίφτινγκ στο αρχικό σχήμα να αιφνιδιάσει την “πειραματική” ενδεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος επέλεξε 10 νέα πρόσωπα, ενώ διατήρησε μόνο τον Μαντί Καμαρά.

Οι γηπεδούχοι πιέζοντας συντονισμένα στη μπάλα και με κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, εκμεταλλεύθηκαν την έλλειψη χημείας του “ερυθρόλευκου” σχήματος και κατάφεραν να προηγηθούν δύο φορές, έστω κι αν προηγήθηκαν χοντρά λάθη. Στο 9' ο Τσιμίκας έκανε λάθος κεφαλιά, βρήκε άθελά του τον Τσούκαλο εκτός περιοχής, εκείνος απέφυγε τον Μεριά, εκμεταλλεύθηκε και τη λάθος εκτίμηση του Χουτεσιώτη για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ζιλ Ντίας κατόπιν σέντρας του Σολδάνο από αριστερά, κατέβασε ωραία τη μπάλα και ισοφάρισε. Μετά από 20 λεπτά σκόραρε ξανά “ερυθρόλευκος” αλλά στη λάθος εστία. Ο Μπουχαλάκης έκανε κακή εκτίμηση σε σέντρα-ξυραφιά του Πίτι κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1.

Αυτό ήταν και το σκορ της ανάπαυλας, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει δριμύτερος και να ισοφαρίζει στις 51' με κοντινή προβολή του Σολδάνο έπειτα από γύρισμα του Μασούρα. Φάνηκε ότι η μπάλα είχε βγει άουτ πριν γίνει η ασίστ στον Αργεντινό φορ, αλλά παρά τα διαδοχικά ριπλέι δεν προκύπτει 100% κατηγορηματικό συμπέρασμα.

Μόλις δέκα λεπτά πέρασαν και στο 62' πάλι από κεφαλιά-ασίστ του Σολδάνο, ο Χασάν έβαλε για πρώτη φορά την ομάδα του μπροστά στο σκορ (2-3). Την τελευταία λέξη, ωστόσο, είπε πάλι ο Τσούκαλος, ένα λεπτό αργότερα. Από το ύψος του πέναλτι και κακή εκτίμηση των στόπερ, νίκησε ξανά με γυριστό σουτ τον Χουτεσιώτη για το τελικό αποτέλεσμα. Με λάθη η διαιτησία του Σκουλά.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοβ, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα (46' Βασιλαντωνόπουλος), Μπουλούλης, Βάντερσον, Ασούμπρε, Σκόνδρας, Πίτι, Τσούκαλος (72' Καραμάνος), Τόμας (67' Μπερτόλιο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ντίας (73' Κούτρης), Μασούρας, Χασάν (66' Γκερέρο), Σολδάνο (89' Βοΐλης).

ΛαμίαΟλυμπιακόςΚύπελλο ΕλλάδοςΦράνκο Σολδάνο