Αθλητισμός|29.03.2022 17:52

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Ντίνος Μήτογλου - Ο δεύτερος παίκτης «ντοπέ» της Αρμάνι Μιλάνο σε διάστημα λίγων μηνών

Newsroom

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε ο Ντίνος Μήτογλου. Την είδηση γνωστοποίησε η Αρμάνι Μιλάνο σημειώνοντας ότι ο σχετικός έλεγχος έγινε μετά το παιχνίδι της ιταλικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό για την Euroleague στις 4 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ.

Σε πρώτη φάση, ο ιταλικός σύλλογος έθεσε τον παίκτη σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί και ο επανέλεγχος ούτως ώστε να αποφασιστεί πως θα διαχειριστεί την κατάσταση στη συνέχεια. Η υπόθεση Μήτογλου επηρεάζει και την Εθνική ομάδα καθώς ανάλογα με την εξέλιξη που θα υπάρξει, κι εφόσον προκύψει τιμωρία, ο παίκτης κινδυνεύει να τεθεί νοκ άουτ απ' το επερχόμενο Eurobasket, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 1-18 Σεπτεμβρίου, όπου συμμετέχει η Γαλανόλευκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρμάνι Μιλάνο αναφέρει τα εξής: «Έχοντας ενημερωθεί πως ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου μετά τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, η Αρμάνι Μιλάνο αποφάσισε να θέσει προληπτικά τον παίκτη σε διαθεσιμότητα και θα προχωρήσει σε επιπλέον εξέταση, μόλις έχει στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα διαλευκάνουν την υπόθεση».

Ο δεύτερος παίκτης της Αρμάνι

Ο Μήτογλου πάντως δεν είναι ο πρώτος παίκτης που βρίσκεται θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Στις 21 Οκτωβρίου ο Ρικάρντο Μορασκίνι είχε βρεθεί ντοπέ και έμεινε εκτός δράσης για μερικούς μήνες. Μάλιστα, στις 28 Μαρτίου, η Αρμάνι ανακοίνωσε το φινάλε της συνεργασίας με τον παίκτη. Ο Μορασκίνι είχε υποβληθεί σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στις 6 Οκτωβρίου και όπως έκανε γνωστό η NADO (Εθνική Επιτροπή Καταπολέμησης Ντόπινγκ στην Ιταλία) είχε βρεθεί θετικός σε χρήση αναβολικής ουσίας (Clostel Metabolite).

ντόπινγκΑρμάνι ΜιλάνοEuroleagueΝτίνος Μήτογλου