Αθλητισμός|07.02.2019 00:25

Κύπελλο Ισπανίας: Η Ρεάλ πήρε κεφάλι για την πρόκριση

Αλέξανδρος Λοθάνο

Είναι οι κορυφαίες ομάδες στον κόσμο την τελευταία (και βάλε) δεκαετία και δεν απογοήτευσαν με την απόδοσή τους. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έμειναν στο (χορταστικό) 1-1, στο πρώτο μεταξύ τους «Clasico» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, αφήνοντας (ορθ)άνοιχτους λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Τετάρτη 27/2, 22:00), η οποία επίσης θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από το OPEN.

Η «Βασίλισσα», η οποία εκατό ημέρες πριν στο ίδιο γήπεδο είχε γνωρίσει ταπεινωτική ήττα με 5-1 (με αποτέλεσμα να απολυθεί ο Γιούλεν Λοπετέγι), έδειξε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο με τον Σαντιάγο Σολάρι.

Με πίεση ψηλά και εξαιρετική δουλειά της τριάδας Μόντριτς – Γιορέντε – Κρόος, κυριάρχησε στην μεσαία γραμμή, προηγήθηκε νωρίς (6’) με πολύ ωραίο συνδυασμό των Βινίσιους Ζούνιορ – Καρίμ Μπενζεμά – Λούκας Βάθκεθ (σκόρερ ο τελευταίος) και δημιούργησε προϋποθέσεις και για άλλα γκολ

Η Μπάρτσα, χωρίς τον Λιονέλ Μέσι στην βασική ενδεκάδα, άργησε αρκετά να μπει στο πνεύμα του αγώνα και, όταν το έκανε, εκμεταλλεύτηκε κυρίως την οπισθοχώρηση της Ρεάλ και την άνοδο του Αρτούρ, ενός μέσου που καλείται, σε βάθος χρόνου να καλύψει (όσο αυτό είναι εφικτό) το κενό του Τσάβι.

Ιβάν Ράκιτιτς και Λουίς Σουάρες είχαν προσπάθειες που σταμάτησαν στο δοκάρι και, στη συνέχεια της δεύτερης, ο Μάλκομ ισοφάρισε (57’), δικαιώνοντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος του έδωσε την (άτυπη) θέση του «αντί – Μέσι», παρ’ ότι ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μια ανάσα από το να φύγει δανεικός για την Αρσεναλ τον Ιανουάριο.

Ο Μέσι μπήκε ως αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο, προσπάθησε ανεπιτυχώς να πετύχει το πρώτο του γκολ εις βάρος της Ρεάλ σε ματς Κυπέλλου και οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 27 του μηνός, όπου θεωρητικά η Ρεάλ πάει με ένα μικρό προβάδισμα, αφού την βολεύει και το 0-0.

Υπάρχει, όμως, ένα μικρό… πρόβλημα. Το τελευταίο «Clasico» στο «Μπερναμπέου» που έληξε 0-0 διεξήχθη στις 12 Απριλίου του… 1987! Εκτοτε, 44 διαδοχικά «Clasico» στο σπίτι της Ρεάλ είχαν τουλάχιστον ένα γκολ.

Η Ρεάλ, πάντως, έχει σαφώς υπέρ της ότι προκρίθηκε στις 14 από τις 15 περιπτώσεις όπου πήρε εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 στον πρώτο της αγώνα σε ζευγάρι αναμετρήσεων για το Κύπελλο.

Open TVΡεαλ ΜαδρίτηςποδόσφαιροΜπαρτσελόνα