Αθλητισμός|29.03.2022 19:59

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Ανέλαβε τη συνδιοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2025 με Λετονία και Φινλανδία

Newsroom

Μια ιστορική μέρα ξημέρωσε για τον κυπριακό αθλητισμό και την Κύπρο καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA Europe ανέθεσε στη χώρα τη διεξαγωγή ενός από τους τέσσερις ομίλους του Ευρωμπάσκετ 2025. Η Κύπρος θα συνδιοργανώσει το τουρνουά μαζί με τη Φινλανδία και τη Λετονία.

Οι αγώνες του ομίλου της Κύπρου θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, ενώ η τελική φάση θα φιλοξενηθεί στη Λετονία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που θα λάβει χώρα στη Κύπρο, με αστέρια παγκοσμίου βεληνεκούς να δίνουν το παρών στη χώρα για την διεξαγωγή των αγώνων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΚ, η Ομοσπονδία εργάστηκε εντατικά επί πολλούς μήνες προκειμένου να φέρει εις πέρας αυτόν τον μεγάλο στόχο.

Πρεσβευτής της Κύπρου για την υποψηφιότητα ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος βρέθηκε με την αποστολή της Κύπρου στο Μόναχο για την παρουσίαση του πλάνου της διοργάνωσης.

«Ιστορική μέρα και μεγάλη τιμή για την Κύπρο η φιλοξενία του EuroBasket 2025. Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για τον σκοπό αυτό. Σημαντικά τα οφέλη για την κυπριακή καλαθόσφαιρα, τον τουριστικό αθλητισμό και την οικονομία της χώρας μας» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

ΕυρωμπάσκετΚύπροςΦινλανδίαΔημήτρης ΔιαμαντίδηςΛετονίαEurobasket