Αθλητισμός|07.02.2019 00:35

Premier League: Η Σίτι έπιασε την Λίβερπουλ στην κορυφή

Αλέξανδρος Λοθάνο

Πιο καλή η μοναξιά; Οχι πια για την Λίβερπουλ, η οποία απέκτησε την συντροφιά της Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της Premier League, μετά τη νίκη της τελευταίας στο… Λίβερπουλ (!), με αντίπαλο την άσπονδη συμπολίτισσα των «Κόκκινων», Εβερτον (2-0).

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ήταν ανταγωνιστική, ζόρισε αρκετά αυτή του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία όμως βρήκε τον τρόπο για να φτάσει στο γκολ και, μάλιστα, εις διπλούν με κεφαλιές στις καθυστερήσεις του κάθε ημιχρόνου.

Ο Αϊμερίκ Λαπόρτ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, άνοιξε το σκορ, η Εβερτον προσπάθησε ανεπιτυχώς να απαντήσει και, στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων (!) του δεύτερου, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς σφράγισε τη νίκη.

Με αυτό το «τρίποντο», η Σίτι έφτασε τους 62 βαθμούς, όσους έχει και η Λίβερπουλ, η οποία έπεσε στην δεύτερη θέση με χειρότερη διαφορά τερμάτων (+41, έναντι +48 της ομάδας του Μάντσεστερ), αλλά με παιχνίδι λιγότερο σε σχέση με την αντίπαλό της (25 έναντι 26).

Ακόμα πιο καθοριστικά όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα, με την Λίβερπουλ να υποδέχεται την Μπόρνμουθ το Σάββατο (09/02, 17:00) και την Σίτι να περιμένει την Τσέλσι την Κυριακή (10/02, 18:00).

ΛίβερπουλποδόσφαιροΜάντσεστερ ΣίτιΠρέμιερ Λιγκ