Αθλητισμός|30.03.2022 18:00

Τραγωδία στο Νιγηρία - Γκάνα: Νεκρός ο γιατρός του αγώνα μετά την εισβολή οπαδών στο γήπεδο

Newsroom

Το επεισοδιακό παιχνίδι της Νιγηρίας με την Γκάνα που σημαδεύτηκε απ' την εισβολή οπαδών μετά το τέλος του καθοριστικού αγώνα που έκρινε το εισιτήριο για το Μουντιάλ, εξελίχθηκε σε τραγωδία. Ο Δρ. Τζόζεφ Καμπούνγκο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διεξαγωγή του ντόπινγκ κοντρόλ, άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Ο γιατρός από τη Ζάμπια ήταν επιφορτισμένος από την αφρικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τη διενέργεια του ελέγχου ντόπινγκ. Ωστόσο έχασε τη ζωή του λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης. Οι πληροφορίες επί του παρόντος είναι συγκεχυμένες, καθώς άλλες (ανεπιβεβαίωτες) πηγές αναφέρουν ως αιτία θανάτου χτυπήματα που δέχθηκε από το μαινόμενο πλήθος, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι έφυγε από τη ζωή έπειτα από καρδιακό επεισόδιο.

Οι αρχές της Νιγηρίας έχουν διατάξει έρευνα για το περιστατικό προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη, ενώ το ζήτημα εξετάζει τόσο η Συνομοσπονδία της Αφρικής (CAF) όσο και η FIFA.

Σε περίπτωση πάντως που αποδειχθεί ότι ο γιατρός, ο οποίος είναι επίσημος επιτετραμμένος του αγώνα από τη FIFA, έχασε την ζωή του από υπαιτιότητα οπαδών, τότε η Νιγηρία κινδυνεύει με βαρύτατες κυρώσεις, με αποκλεισμό έδρας για δύο χρόνια ή και αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις.

ΓκάναΠαγκόσμιο κύπελλοειδήσεις τώραFIFAΜουντιάλπροκριματικά ΜουντιάλΕθνική Νιγηρίας