Αθλητισμός|30.03.2022 19:28

Στη φυλακή 19χρονος για το ρατσιστικό μήνυμα στον Μάρκους Ράσφορντ μετά τον τελικό του Euro

Newsroom

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο δράστης της διαδικτυακής ρατσιστικής επίθεσης στον Μάρκους Ράσφορντ μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Euro μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας. Πρόκειται για τον 19χρονο, Τζάστιν Λι Πράις, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης έξι εβδομάδων από το δικαστήριο του Κιντερμίνστερ για «εγκληματική πράξη μίσους» μετά το «εμφανώς ρατσιστικό μήνυμα», όπως χαρακτήρισε η Εισαγγελική Υπηρεσία της Βρετανίας το παράπτωμα του νεαρού άνδρα.

Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο δράστης είχε αλλάξει όνομα χρήστη στο Twitter με στόχο να μην γίνει αντιληπτός όταν άρχισαν οι αναφορές στον λογαριασμό του για το επίμαχο tweet. «Στόχευσε έναν ποδοσφαιριστή με βάση το χρώμα του δέρματός του και η ενέργειά του ήταν ξεκάθαρα ρατσιστική και έγκλημα μίσους», δήλωσε ο ανώτερος εισαγγελέας, Μαρκ Τζόνσον. «Όσοι κακοποιούν φυλετικά τους ποδοσφαιριστές καταστρέφουν το παιχνίδι για όλους. Ελπίζω ότι αυτή η υπόθεση στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε τον ρατσισμό και οι παραβάτες θα διωχθούν στο μέτρο του νόμου» συμπλήρωσε.

Ο Ράσφορντ και οι συμπαίκτες του στην Αγγλία, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκάγιο Σάκα, έγιναν στόχος διαδικτυακής κακοποίησης αφού έχασαν τα πέναλτι που εκτέλεσαν στη σχετική διαδικασία στον τελικό εναντίον της Ιταλίας τον Ιούλιο του 2021.

Euro 2020ρατσισμός αθλητισμόςΜάρκους ΡάσφορντΕθνική Αγγλίαςειδήσεις τώρα