Αθλητισμός|30.03.2022 21:11

Τα κορίτσια του Εθνικού σήκωσαν το Len Trophy - Δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα για την ομάδα του Πειραιά

Newsroom

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Εθνικού κατέκτησε το LEN Trophy! Στον δεύτερο τελικό της διοργάνωσης, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (30/3) στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, οι Κυανόλευκες επικράτησαν 14-9 της Ντουναουϊβάρος και, σε συνδυασμό με τη νίκη τους με 12-8 στην Ουγγαρία, χάρισαν στον σύλλογο το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του, δώδεκα χρόνια μετά τον αντίστοιχο θρίαμβο του 2010. Πρόκειται για τον συνολικά τέταρτο ελληνικός τίτλο στο LEN Trophy γυναικών, το οποίο εκτός του Εθνικού έχουν κατακτήσει επίσης η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα της Αντιγόνης Ρουμπέση ήταν ανώτερη και κυριάρχησε ολοκληρωτικά και στα δύο ματς φτάνοντας δίκαια στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου που φέρνει και πάλι τον ιστορικό Εθνικό στην ελίτ του πόλο. Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 4-0 τελειώνοντας τον τελικό προτού καν αρχίσει... Στη συνέχεια διαχειρίστηκε το προβάδισμα κι έφτασε μια ιστορική νίκη.

Στο ίδιο κολυμβητήριο θα φιλοξενηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (2-3 Απριλίου) το final-4 της Euroleague, όπου ο οικοδεσπότης Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να διατηρήσει το «στέμμα» του πρωταθλητή Ευρώπης. Αν και τα δύο τρόπαια καταλήξουν στον Πειραιά, η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση θα πανηγυρίσει το τρίτο ευρωπαϊκό της «νταμπλ», μετά από εκείνα του 2003 (Γλυφάδα-Βουλιαγμένη) και του 2010 (Βουλιαγμένη-Εθνικός).

ΕΘΝΙΚΟΣ (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου 3, Ι. Χαραλαμπίδη 2, Ελληνιάδη 2, Κοντονή 1, Παρκς 2, Χατζηκυριακάκη, Αλκ. Μπενέκου 3, Ρακιντζή, Στεφ. Χαραλαμπίδη 1, Ιόλη Μπενέκου, Μπάκοτς, Τζόνσον

ΝΤΟΥΝΑΟΥΙΒΑΡΟΣ (Ατίλα Μίχοκ): Μάτσκο, Σίλαγκι 3, Σάιμπεν, Γκουρισάτι 2, Χόρβατ, Μαϊέ 1, Σάμπο, Γκάρντα 2, Μούτσι 1, Σομογκιβάρι, Παλ, Σέλακ, Μπούις

Πόλοειδήσεις τώραΕθνικός ΠειραιώςLen Trophy