Αθλητισμός|07.02.2019 09:27

Ροκάς, σινεφίλ και «εχθρός της Μπάρτσα» ο διαιτητής του ντέρµπι της Τούµπας

Γιάννης Σκόκας

Ενας σινεφίλ ροκάς, δηλωµένος φίλαθλος της Ρεάλ Μαδρίτης και λάτρης της µαγειρικής της µαµάς του είναι ο διαιτητής, ο οποίος κλήθηκε από την ΚΕ∆ για να σφυρίξει το κρίσιµο κυριακάτικο ντέρµπι του ΠΑΟΚ µε τον Ολυµπιακό στο γήπεδο της Τούµπας.

Ο 35χρονος Ισπανός Χεσούς Χιλ Μανθάνο, ο οποίος προτού µπει στο γήπεδο ακούει πάντοτε το «Thunderstruck», έχει δει αµέτρητες φορές τη βραβευµένη µε Οσκαρ χολιγουντιανή επιτυχία του Μάρτιν Σκορσέζε «Ο πληροφοριοδότης» και έπειτα από κάθε µατς ανυποµονεί να γυρίσει στο πατρικό του στην Εξτρεµαδούρα για να γευτεί τα πεντανόστιµα φασόλια της µητέρας του, αποτελεί µία από τις πιο ελπιδοφόρες σφυρίχτρες στην Ισπανία (αναδείχθηκε κορυφαίος το 2018).

Πρόκειται για καταξιωµένο ρέφερι, ο οποίος ανήκει στην ελίτ κατηγορία της UEFA, µε παρουσίες σε αναµετρήσεις του Champions, του Europa και του Nations League, ενώ έχει στο ενεργητικό του 129 µατς στην Primera Division, µεταξύ των οποίων ένα clasico Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα το 2014, δύο ντέρµπι Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο, όπως επίσης και έναν τελικό Κυπέλλου µεταξύ της Μπάρτσα και της Σεβίλλης.

Από τους Καταλανούς, πάντως, ο Μανθάνο χαρακτηρίζεται ως «εχθρός της Μπαρτσελόνα», καθώς τον περασµένο Σεπτέµβριο, µετά το παιχνίδι µε την Τζιρόνα, ο Λιονέλ Μέσι είχε αρνηθεί να τον χαιρετήσει θεωρώντας εαυτόν αδικηµένο. Ωστόσο, κατά καιρούς παράπονα έχει εκφράσει και η διοίκηση της Ρεάλ. ∆ίχως αµφιβολία πρόκειται για τον καλύτερο ρέφερι που έχει φέρει η ΚΕ∆ µετά την έλευση του Ισπανού Μπορµπαλάν στον περσινό τελικό Κυπέλλου. Τότε µάλιστα ο Μανθάνο βρισκόταν στη διαιτητική οµάδα του συµπατριώτη του ως επιπρόσθετος βοηθός.

διαιτητέςΠΑΟΚSuper League 1Ολυμπιακός