Αθλητισμός|03.04.2022 21:00

Νίκη με άρωμα... Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό: Έσπασε το εντυπωσιακό αήττητο του ΠΑΟΚ

Newsroom

Νίκη με άρωμα... Ευρώπης πανηγύρισε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός επί του ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από 16 σερί αγώνες στη Super League και το ματς με τον Ιωνικό (3-2) στις 5 Δεκεμβρίου 2021! Οι Πράσινοι επικράτησαν 2-1 του Δικεφάλου έπειτα από μια πολύ μεγάλη και αμφίρροπη μονομαχία που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το Τριφύλλι με αυτή την πολύτιμη νίκη, την πρώτη του εφέτος εις βάρος του ΠΑΟΚ, έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στα γκολ του Αϊτόρ και του Χουάνκαρ.

Βαθμολογία πλέι οφ

  1. Ολυμπιακός 70
  2. ΠΑΟΚ 59
  3. ΑΕΚ 48
  4. Παναθηναϊκός 47
  5. Αρης 47
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 42

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό απ' το ξεκίνημά του με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά και με διάθεση να σκοράρουν. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 8' για χέρι του Βέλεθ, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, έπειτα από παρέμβαση του VAR, είδε τη φάση στο βίντεο και ανακάλεσε την αρχική του απόφαση.

Οι Πράσινοι έπειτα από ένα καλό διάστημα κατά το οποίο πίεσαν τον Δικέφαλο, έφτασαν στην επίτευξη του γκολ. Στο 34' ο Αϊτόρ σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Παλάσιος σκοράροντας το έκτο του εφετινό γκολ (1-0).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο β' ημίχρονο καθώς στο 48' ο Κούρτιτς απείλησε με μακρινό σουτ αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 49' λίγο έλειψε να σκοράρει και ο Τσιγγάρας με σουτ μέσα απ' την περιοχή που κατέληξε λίγο άουτ. Ο Δικέφαλος έχασε τρίτη σπουδαία ευκαιρία στο 51' με τον Ελ Καντουρί, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα ξυστά έξω απ' το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ έδειχνε διάθεση για να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης και με τον Λουτσέσκου να κάνει τρεις μαζεμένες αλλαγές για να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0 με ένα καταπληκτικό σουτ του Χουάνκαρ στο 64'.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και στο 70' μείωσε το σκορ με σουτ από κοντά του Αντρίγια Ζίβκοβιτς (2-1).

Παρά την προσπάθεια του Δικεφάλου για να ισοφαρίσει, ο Παναθηναϊκός κράτησε αμυντικά και πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη που τον φέρνει σε θέση... Ευρώπης. Πάντως στον ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 85' για χέρι του Χουάνκαρ εντός περιοχής, με τον διαιτητή Πελίτο να συνεχίζει το παιχνίδι.


Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (29’ Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς (88’ Βιτάλ), Αϊτόρ (87’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (77’ Σάρλια).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε (63’ Τέιλορ), Βιεϊρίνια (80’ Σίντκλεϊ), Ίνγκσον, Βαρέλα, Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ελ Καντουρί (63’ Μπίσεσβαρ), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Ζαμπά, Άκπομ (80’ Τσόλακ).

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚ