Αθλητισμός|04.04.2022 09:42

Λουίς Φαν Χάαλ: Ανακοίνωσε on air ότι πάσχει από καρκίνο: «Έφευγα κρυφά τα βράδια για να πάω νοσοκομείο»

Newsroom

Ο Λουίς Φαν Χάαλ ανακοίνωσε live σε εκπομπή στην ολλανδική τηλεόραση ότι πάσχει από επιθετικής μορφής καρκίνου του προστάτη σοκάροντας το τηλεοπτικό κοινό και τον κόσμο του ποδοσφαίρου. 

Ο πολύπειρος τεχνικός της Εθνικής Ολλανδίας, έκανε γνωστό ότι δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, απέναντι σε έναν επιθετικό καρκίνο. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, μέχρι πρότινος οι παίκτες του δεν γνώριζαν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, τονίζοντας ότι έφευγε κρυφά τα βράδια απ' τις συγκεντρώσεις της ομάδας προκειμένου να πηγαίνει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε θεραπείες.

«Πιστεύω πων δεν λες σε ανθρώπους με τους οποίους δουλεύεις τέτοια πράγματα γιατί ενδέχεται να επηρεάσει τις επιλογές και την αποφασιστικότητα τους, οπότε σκέφτηκα πως οι παίκτες μου δεν πρέπει να το μάθουν», είπε ο... σκληρός Φαν Χάαλ, ο οποίος φημίζεται για την πειθαρχία του στις ομάδες και προσέθεσε: «Πολλές φορές κατά την διάρκεια της θητείας μου στον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας, έπρεπε να φύγω κρυφά τα βράδια για να πάω στο νοσοκομείο, δίχως οι παίκτες μου να το μάθουν. Τότε πίστευα ότι ήμουν υγιής. Αλλά δεν είμαι». Ο 70χρονος κόουτς αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας, λέγοντας πως έχει υποβληθεί ήδη σε 25 θεραπείες ακτινοβολίας και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει την μάχη με όλες του τις δυνάμεις.

Ο Φαν Χάαλ οδήγησε την Ολλανδία με άνεση στην τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ, όπου μάλιστα κληρώθηκε και σε έναν εύκολο όμιλο απέναντι σε Σενεγάλη, Κατάρ και Ισημερινό.

O Φαν Χάαλ είναι ένας απ' τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχοντας κατακτήσει το Champions League με τα τρομερά μωρά του Άγιαξ το 1995, ένα Κύπελλο UEFA το 1992, ένα διηπειρωτικό Κύπελλο και δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ. Επίσης έχει σηκώσει τρία πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο Ολλανδίας με τον Άγιαξ κι ένα πρωτάθλημα με την Άλκμααρ, δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα,  έχει ένα νταμπλ στη Γερμανία με την Μπάγερν Μονάχου κι ένα Κύπελλο Αγγλίας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο Μουντιάλ του 2014 οδήγησε την Ολλανδία στην τρίτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Ολλανδίακαρκίνος του προστάτηΛουίς Φαν ΧάαλΕθνική Ολλανδίαςκαρκίνος