Αθλητισμός|07.02.2019 13:24

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ελληνογερμανική μονομαχία απόψε στη Σόφια

Κώστας Ασημακόπουλος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το open της Μελβούρνης επιστρέφει στην ενεργό δράση και μάλιστα στην γειτονική Βουλγαρία. Ο 20χρονος σούπερ σταρ, νο12 στη παγκόσμια κατάταξη θα κάνει σήμερα πρεμιέρα στο Sofia Open, απέναντι στον Γερμανό, Γιαν Λέναρντ Στρουφ που είναι στο νο51.

Ο Τσιτσιπάς είναι νο2 του ταμπλό και ξεκινάει από την φάση των «16» του τουρνουά στη Σόφια. Θα αγωνιστεί στο κεντρικό curt και στον τελευταίο αγώνα του προγράμματος που έχει οριστεί στις 19.30 αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει και μικρή καθυστέρηση από τους αγώνες που προηγούνται.

Ο Ελληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Στρουφ για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν σε χωμάτινο τερέν το 2017 στη Γενεύη για το Genova Challenger και ο Τσιτσιπάς είχε νικήσει τον Γερμανό 6-2, 6-3. Με νίκη απόψε θα περάσει στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Γκαέλ Μονφίγ (Γαλλία, νο33) ή Μίκαϊλ Κουκούσκιν (Καζακστάν, νο55).

«Μου αρέσει να ξεκινάω χωρίς μεγάλες προσδοκίες»

Στην συνέντευξη Τύπου ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε πολλές φορές για τις πιθανότητες που δίνει στο ενδεχόμενο να κατακτήσει τον τίτλο και απάντησε με πολύ μετριοφροσύνη: «Δεν είχα πολλές ημέρες να ξεκουραστώ μετά το Australian Open. Δεν έχω ανακάμψει στο 100%. Ξέρω όμως ότι θα παλέψω με θέληση και αποφασιστικότητα για να τα πάω καλά. Μου αρέσει να ξεκινάω χωρίς μεγάλες προσδοκίες».

Φυσικά ακόμα και στη Σόφια ο Τσιτσιπάς έπρεπε να... απολογηθεί και για την ιστορική νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ: "'Ηταν σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μετά από τον αγώνα ένιωθα σαν να έχει εκραγεί ο εγκέφαλος μου. Ήταν μια μαγική στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η πρώτη φορά είναι πάντα ξεχωριστή, απέναντι στο είδωλο μου. Προφανώς και η επόμενη φορά θα είναι διαφορετική και πρέπει να είμαι προετοιμασμένος γι' αυτό».

Στέφανος ΤσιτσιπάςΒουλγαρίαΤένις