Αθλητισμός|07.04.2022 08:10

ΠΑΟΚ: Ραντεβού με την ιστορία στο Βελοντρόμ - Πρώτη «μάχη» με Μαρσέιγ στους 8 του Conference League

Newsroom

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο ΠΑΟΚ απόψε το βράδυ (7/4, 22.00, COSMOTE SPORT 2 HD) στη Μασσαλία. Ο Δικέφαλος στη μεγαλύτερη (μέχρι την επόμενη...) ευρωπαϊκή βραδιά του αντιμετωπίζει τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League. Το εμπόδιο της ιστορικής ομάδας της Γαλλίας κι άλλοτε πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι υψηλό αλλά όχι αξεπέραστο για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου που βρίσκεται αντιμέτωπο με μια μοναδική ευκαιρία: την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και την προοπτική ενός μεγάλου τελικού...

Με 12ο παίκτη τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ

Τι άλλο κίνητρο να θέλει κανείς για να τα δώσει όλα; Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν μπροστά τους μια τεράστια πρόκληση και στοχεύουν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητές τους κυνηγώντας ένα μεγάλο όνειρο. Πρωταρχικός στόχος του Δικεφάλου είναι να πραγματοποιήσει μια καλή εμφάνιση στο «καυτό» Βελοντρόμ και να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση ενόψει της καθοριστικής ρεβάνς που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (14/4, 22.00) στο γήπεδο της Τούμπας...

Το Βελοντρόμ μπορεί να μην είναι φιλικό και να φημίζεται για την... σκληρή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φανατικοί οπαδοί της Μαρσέιγ, ωστόσο κι ο ΠΑΟΚ θα έχει στο πλευρό του περισσότερους από 3.000 οπαδούς του που θα αποτελέσουν τον 12ο παίκτη της ομάδας σ' αυτή την κρίσιμη και ιστορική αποστολή.

Ο Λουτσέσκου έχει πάρει μαζί του 22 ποδοσφαιριστές καθώς ουσιαστικά έμειναν εκτός οι παίκτες που δεν βρίσκονται στη λίστα της UEFA όπως οι Σάστρε, Βαρέλα και Ζαμπά, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αλλά και ο Μιχαηλίδης, ο οποίος πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Την αποστολή του ΠΑΟΚ απαρτίζουν οι: Πασχαλάκης, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Τέιλορ, Μιχάι, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Αντρ.Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα, Άκπομ, Τσόλακ.

Από την άλλη πλευρά, ο Χόρχε Σαμπάολι ανακοίνωσε την αποστολή της γαλλικής ομάδας από την οποία λείπουν ο τραυματίας Αργεντινός στόπερ, Λεονάρντο Μπαλέρντι, ο Πολωνός αρχισκόρερ, Αρκάντιους Μίλικ, ο Αμερικανός επιθετικός, Κόνραντ Ντε λα Φουέντε, ο Ισπανός στόπερ, Άλβαρο Γκονζάλεθ που δεν υπολογίζεται και ο Βραζιλιάνος μπακ, Λουάν Πέρες που είναι τιμωρημένος καθώς συμπλήρωσε κάρτες στο προηγούμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στη Βασιλεία. Αντίθετα, ο Αργεντινός τεχνικός συμπεριέλαβε σε αποστολή για πρώτη φορά τον 18χρονο, Γιακίν Σαίντ Εμ' Μαντί ούτως ώστε να καλύψει τα κενά που έχει να αντιμετωπίσει στο κέντρο της άμυνας. Αναλυτικά η αποστολή της Μαρσέιγ: Μανταντά, Ενγκαπαντουεντμπού, Λόπεθ, Σαλιμπά, Κολάσινατς, Τσαλέτα-Τσαρ, Λιρόλα, Εμαντί, Καμαρά, Γκέρσον, Γκουέιγ, Ρονζιέρ, Γκουεντουζί, Μπερτέλι, Μπακαμπού, Ντιένγκ, Μπενιάχια, Παγέτ, Ουντέρ, Αρίτ.

Λουτσέσκου vs Σαμπάολι

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη των πάγκων καθώς αντιμέτωποι θα βρεθούν δύο προπονητές που ζουν έντονα το ποδόσφαιρο και που έχουν μεγάλη επίδραση στις ομάδες τους. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Χόρχε Σαμπάολι γνωρίζουν τη σημασία του αγώνα και ήδη έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους για την πρώτη μονομαχία στο Βελοντρόμ.

«Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα, συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση που θα είναι καταλυτικός παράγοντας. Χρειάζεται υπομονή να να περιμένουμε στιγμές, να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις πίεσης και να αξιοποιήσουμε σωστά τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν. Είναι ωραίο που είμαστε εδώ έχουμε ενθουσιασμό, και μεγάλη επιθυμία να προχωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε» δήλωσε ο Λουτσέσκου, ο οποίος αναφορικά με τη Μαρσέιγ σχολίασε ότι «είναι ομάδα με καλή οργάνωση, έχει καθαρό τρόπο που παίζει, διαθέτει ποιότητα, της αρέσει να έχει την μπάλα και να κυριαρχεί και είναι ωραίος αντίπαλος να αντιμετωπίσεις. Θα καταναλώσουμε πολλή ενέργεια, χρειάζεται τεράστια αυτοπεποίθηση και μαζί και υπευθυνότητα απ’ όλους. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας τουλάχιστον να είναι πολύ δύσκολο για τους αντιπάλους μας να κάνουν αυτοί το δικό τους παιχνίδι απέναντι μας».

Από την πλευρά του, ο Σαμπάολι έπλεξε το εγκώμιο του Δικεφάλου λέγοντας ότι «παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, που όπως ανέφερε ο προπονητής του, έχουμε ομοιότητες. Είναι μία δυνατή ομάδα στην κατοχή της μπάλας. Μια ομάδα με γερές βάσεις στα μετόπισεθν, είναι δύσκολο να "ανοίξεις" τον ΠΑΟΚ, είναι μία ομάδα που παίζει πολύ γρήγορα. Απ' ό,τι έχω αναλύσει, ο ΠΑΟΚ ξεκινάει και σου δείχνει ότι είναι δύσκολο να πρεσάρει αλλά βλέπεις τι αποτελέσματα έχει στα παιχνίδια του, εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η πρόκριση θα παιχτεί στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό να είμαστε πιο ισχυροί από τον ΠΑΟΚ. Σκέφτομαι πιο πολύ τι θα κάνει η Μαρσέιγ παρά το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ. Κοιτάζουμε τον αντίπαλο αλλά σαφώς θα κοιτάξω την ομάδα. Αν αλλάξει ο ΠΑΟΚ τακτική, θα αλλάξω και γω. Το στυλ παιχνιδιού είναι πιο σημαντικό από την τακτική».

ΠΑΟΚΜαρσέιγΡαζβάν ΛουτσέσκουEuropa Conference LeagueΧόρχε Σαμπάολι