Αθλητισμός|07.04.2022 20:30

Μεγάλη ένταση έξω απ' το Βελοντρόμ πριν απ' το Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ: Δακρυγόνα, φωτοβολίδες και συμπλοκές με την αστυνομία

Newsroom

Νέα σοβαρά επεισόδια έγιναν έξω απ' το Βελοντρόμ που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον έξι αστυνομικών. Από την παραμονή της αναμέτρησης της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ οι οιωνοί δεν ήταν καλοί καθώς οι χούλιγκαν των Μασσαλών έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δημιουργήσουν εντάσεις. Και τα επεισόδια συνεχίστηκαν και λίγες ώρες πριν από τη σέντρα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ήρθαν σε σύγκρουση με τους οπαδούς της Μαρσέιγ που πήγαν με άγριες διαθέσεις στο γήπεδο και εφοδιασμένοι με πολεμοφόδια περιμένοντας τον μεγάλο όγκο των 3.000 φίλων του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν στη Μασσαλία. Η ένταση ήταν μεγάλη έξω απ' το γήπεδο, όπου για αρκετή ώρα η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών. Ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM, ανέφερε ότι συνολικά έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συμπλοκές, που έλαβαν χώρα στους δρόμους της πόλης. «Είναι τρομερό υπάρχουν τόσοι τραυματισμοί», σχολίασε.

Καθοριστική παρέμβαση της διοίκησης του ΠΑΟΚ

Πάντως, άρχισε η είσοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Βελοντρόμ με τους διοικούντες τον Δικέφαλο με επικεφαλής τον Μάκη Γκαγκάτση να επιβλέπουν τη διαδικασία προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία. Προηγουμένως, η διοίκηση του ΠΑΟΚ έπειτα από πιέσεις προς τις γαλλικές αρχές εξασφάλισε τη μετάβαση των οπαδών του με 24 πούλμαν λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο 24ωρο στην πόλη.

Προηγουμένως, οι Γάλλοι πήραν μια ακατανόητη απόφαση να μην υπάρξει meeting point για τους φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι με βάση αυτό το σχέδιο θα έπρεπε να πάνε μεμονωμένα στο γήπεδο κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο δεδομένων των συνθηκών. Ως εκ τούτου, μετά από πιέσεις τόσο από την UEFA, όσο κι από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, η αστυνομία άλλαξε μερικώς τη στάση της αποφασίζοντας να διαθέσει 24 πούλμαν για την μετάβαση προς το Βελοντρόμ.

Europa Conference LeagueεπεισόδιαΜαρσέιγΠΑΟΚ