Αθλητισμός|08.04.2022 00:00

Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ 2-1: Το όνειρο της ιστορικής πρόκρισης περνάει απ' την Τούμπα!

Newsroom

Το γκολ του Ελ Καντουρί στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και οι καθοριστικές επεμβάσεις του Πασχαλάκη κράτησαν όρθιο τον ΠΑΟΚ στο Βελοντρόμ που μετά την επικράτηση της Μαρσέιγ με 2-1, ελπίζει σε νίκη-ανατροπή στην Τούμπα την ερχόμενη Πέμπτη (14/4) προκειμένου να πανηγυρίσει μια ιστορική πρόκριση στην ημιτελική φάση του Europa Conference League. Στο πρώτο ημίχρονο η Μαρσέιγ κυριάρχησε και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με Ζέρσον και Παγιέτ αλλά στο δεύτερο 45λεπτο, ιδίως μέχρι το 65', ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός μειώνοντας με τον Ελ Καντουρί. Στη συνέχεια άντεξε στην πίεση των Μασσαλών χάρη στις επεμβάσεις του Πασχαλάκη και πλέον όλα θα κριθούν στη Θεσσαλονίκη...

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για τον Δικεφάλο που δέχθηκε μεγάλη πίεση απ' τη Μαρσέιγ στο ξεκίνημα του ματς και δέχθηκε νωρίς ένα γκολ. Στο 13' ο Παγιέτ σημάδεψε τον Ζέρσον, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ (1-0). Ωστόσο, στο ξεκίνημα της φάσης ο σκόρερ φάνηκε να είναι εκτεθειμένος έστω και οριακά. Δίχως VAR όμως το λάθος δεν μπόρεσε να διορθωθεί κι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε επηρεασμένος απ' το γρήγορο γκολ και δεν μπόρεσε να συνέλθει άμεσα. Αντιθέτως, η Μαρσέιγ συνέχισε την πίεσή της έχοντας καλές στιγμές για να σκοράρει και δεύτερη φορά, αρχικά στο 30' με τον Ουντέρ, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ απ' τον Πασχαλάκη και εν συνεχεία στο 36'  με τον Μπακαμπού, ο οποίος και πάλι σε τετ α τετ ανακόπηκε καθοριστικά απ' τον Κρέσπο. Τελικά τα κατάφερε στο 45' με τον Παγιέτ, ο οποίος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έπιασε ένα καταπληκτικό μονοκόματο βολέ έξω απ' τη μεγάλη περιοχή στέλνοντας την μπάλα με τρομερή δύναμη στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 2-0.

Στο β' ημίχρονο ο Λουτσέσκου θέλησε να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του κι η πρώτη του κίνηση περιελάμβανε την είσοδο του Ελ Καντουρί αντί του Τσιγγάρα. Ο Αουγκούστο γύρισε πιο πίσω ως αντί-Τσιγγάρας κι ο Ελ Καντουρί κινήθηκε πίσω απ' τον Άκπομ. Κι ο Μαροκινός έβγαλε... ασπροπρόσωπο τον προπονητή του καθώς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπιασε είναι καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ μέσα στην περιοχή, στέλνοντας την μπάλα... συστημένη στα δίχτυα για το 2-1. Όλα άρχισαν απ' το κλέψιμο του Λύρατζη και την ασίστ με τακουνάκι του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ αποσυντόνισε πλήρως τη Μαρσέιγ απ' το 46' μέχρι το 65' και θα μπορούσε να έχει πετύχει το γκολ της ισοφάρισης στο 58' οπότε ο Άκπομ αστόχησε απλό πλάγια θέση σε μοναδικό τετ α τετ. Ακολούθησε όμως ένα πιεστικό διάστημα για τη Μαρσέιγ που έκανε τέσσερις φάσεις για γκολ αλλά ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις κρατώντας μέσα στο παιχνίδι τον Δικέφαλο.

Η Μαρσέιγ τελείωσε το ματς με δέκα λόγω αποβολής στις καθυστερήσεις του Ζέρσον, ο οποίος θα απουσιάσει απ' τη ρεβάνς μαζί με τους επίσης τιμωρημένους λόγω καρτών Ντιένγκ και Καμαρά, ενώ απών απ' τον πάγκο θα είναι και ο εκρηκτικός Σαμπάολι, ο οποίος τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα!

Μαρσέιγ: Μανταντά, Λιρολά (63' Ρονζιέ), Σαλιμπά, Τσαλετά Τσαρ, Κολάσινατς (63' Καμαρά), Γκεντουζί, Γκουεγιέ, Ζέρσον, Μπακαμπού (46' Ντιένγκ), Παγιέτ, Ουντέρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (46' Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75' Μιτρίτσα), Άκπομ (75' Τσόλακ).

ΠΑΟΚEuropa Conference LeagueΜαρσέιγ