Αθλητισμός|09.04.2022 21:58

Πέρασε νικηφόρα απ' την Τρίπολη ο Ιωνικός και «κλείδωσε» την παραμονή στη Super League

Newsroom

Ο Ιωνικός πέρασε νικηφόρα (2-3) απ' την έδρα του Αστέρα Τρίπολης και ουσιαστικά εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στη Super League. Και μάλιστα το έκανε με ανατροπή καθώς βρέθηκε να χάνει νωρίς στο παιχνίδι...

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα του Αστέρα στο ματς. Οι οικοδεσπότες κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 5' έναντι των Νικαιωτών. Ο Αστέρας έφυγε εξαιρετικά στην κόντρα και ο Ριέρα με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-0 υπέρ των Αρκάδων. Ο Ιωνικός δεν μούδιασε. Έβγαλε αντίδραση και προσπάθησε να απειλήσει, ωστόσο χωρίς να τα καταφέρει ιδιαίτερα πλην της φάσης του Μύγα στο 16΄, όπου έδιωξε ο Τσιφτσής. Μία φάση, ωστόσο που και να κατέληγε σε γκολ, πιθανώς δεν θα μετρούσε.

Δεδομένα ο Ιωνικός έψαχνε το γκολ είτε στο τρανζίσιον είτε τις στατιστικές φάσεις και αυτό ήρθε στο 29' με τον γνωστό «σερβιτόρο» και εκτελεστή τον Ουκρανό. Ο Άοσμαν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μύγας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Τσιγκρίνσκι την 2η για να κάνει το 1-1. Το ματς είχε ρυθμό, Αστέρας και Ιωνικός είχαν διάθεση να παίξουν με τους Νικαιώτες να κάνουν την ανατροπή πριν το ημίχρονο με πρωταγωνιστή ξανά τον Άοσμαν. Ο Σύριος άσος εκτέλεσε φάουλ, το οποίο με κάποιο μαγικό τρόπο έφθασε στον Μάντζη, ο οποίος με προβολή έκανε το 2-1.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου θα περίμενε κανείς πως ο Αστέρας θα πίεζε, όμως ο Ιωνικός ήταν αυτός που το έκανε φθάνοντας στο 3-1. Στο 52' ο Τουράμ έκλεψε την μπάλα, βρήκε ωραία τον Μάντζη που με σουτ έγραψε το 3-1 υπέρ των Νικαιωτών. Οι Αρκάδες σάστισαν με το 3ο γκολ και προσπάθησαν να αντιδράσουν σπασμωδικά με σουτ των Αλβάρες (56') και Μουνάφο (58'), ενώ στο 65' η σέντρα του Σίτο πέρασε ανεκμετάλλευτη. Το 3-1 παρέμενε με τον Αστέρα να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει.

O χρόνος λειτουργούσε, πλέον, ευεργετικά για τον Ιωνικό με τον Αστέρα στο 77' να χάνει σημαντική ευκαιρία με τον Τιλίκα για να ξαναμπεί στο ματς. Επί της ουσίας το ματς εξελισσόταν όπως εκείνο της κανονικής διάρκειας. Στις 12 Φλεβάρη ο Αστέρας είχε ηττηθεί με 3-2 στην Τρίπολη από τον Ιωνικό. Είχε προηγηθεί στο 6' και στο β' δέχθηκε 3 τέρματα από το 63' και μετά μειώνοντας στο 90+10' με τον Κρέσπι. Με το 3-1 να παραμένει ο Αστέρας ήταν αναγκασμένος να ρισκάρει και όπου βγει και στο 87' οι Αρκάδες κατάφεραν να μπουν ξανά στο ματς. Ο Μουνάφο με πλασέ στην κίνηση έπειτα από γύρισμα του Γκαρθία σκόραρε και μείωσε σε 3-2 δίνοντας διαστάσεις θρίλερ στο ματς.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Αντζουλάς, Άλβαρες, Βαλιέντε (79' Ιγκλέσιας), Σανταφέ (46' Μουνάφο), Τιλίκα, Ριέρα (46' Κρέσπι), Σονί (59' Σίτο), Μπενίτο (59' Μπαράλες).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Ρομαό (88' Τσιριγώτης), Βαλεριάνος, Κάνιας, Ντάλσιο (61' Κιάκος), Άοσμαν (82' Γκοτσούλιας), Λένις (46' Τουράμ), Μάντζης (82' Καμπράλ).

Ιωνικός ΝικαίαςSuperLeagueΑστέρας Τρίπολης