Αθλητισμός|09.04.2022 22:44

Super League: Νίκη παραμονής πανηγύρισε στο Αγρίνιο ο Ατρόμητος

Newsroom

Περιπέτεια ήταν και πάει για τον Ατρόμητο που μετά το πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν και την έντονη ανησυχία για υποβιβασμό, πλέον αποφεύγει με ασφάλεια τον κίνδυνο. Η αναγεννημένη ομάδα του Περιστερίου πέρασε νικηφόρα απ' την έδρα του Παναιτωλικού με 3-2 και μόνο αν... αυτοκτονήσει δεν θα βρίσκεται στη Super League την επόμενη σεζόν. Ο Ατρόμητος είχε για μεγάλο τον Ευθύμη Κουλούρη ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ (φτάνοντας συνολικά τα 13 γκολ την τρέχουσα σεζόν) κι έφτιαξε ένα ακόμα τέρμα.

Το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον Παναιτωλικό, ωστόσο οι Αγρινιώτες προέρχονταν από δύο ήττες (Λαμία, Απόλλων Σμύρνης) στα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι άουτ και δεν ήθελαν να τριτώσει το κακό. Στην αντίπερα όχθη, ο Ατρόμητος είχε κίνητρο για βαθμό ή βαθμούς στο πλαίσιο του στόχου της άνετης εξασφάλισης της παραμονής. Μόλις στα 48 δευτερόλεπτα οι Περιστεριώτες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κουλούρης με έξοχη ατομική προσπάθεια πέρασε δύο παίκτες έφυγε στην αντεπίθεση κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Έρλινγκμαρκ που με σουτ μέσα από την περιοχή σκόραρε (0-1).

Μετά από κόρνερ του Ντουάρτε ο Κορνέλιους έπιασε την κεφαλιά, ο Γιαννιώτης απομάκρυνε και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντίας πήρε το…ριμπάουντ και με το γόνατο την έστειλε στα δίχτυα (1-1). Αρχικά το γκολ δεν μέτρησε με τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ, ωστόσο έπειτα από τον επανέλεγχο της φάσης μέσω του VAR ο Καραντώνης έδειξε σέντρα. Στο 28΄ο Μουνίθ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ατρόμητο, με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή που άφησε «άγαλμα» τον Ανέστη (1-2). Ο Παναιτωλικός ισοφάρισε ξανά από στατιστική φάση στο 36΄. Μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Αντούνες στο πρώτο δοκάρι, ο Ντίας πετάχτηκε στο δεύτερο και με κεφαλιά από κοντά βρήκε δίχτυα (2-2).

Το παιχνίδι στο β΄ημίχρονο δεν είχε το «τρελό» ρυθμό του πρώτου 45λεπτου, ωστόσο υπήρχαν καλές φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες. Στο 49΄σουτ του Στρούγγη από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και μια κεφαλιά του Βέργου (54΄) για τους γηπεδούχους. Στο 72΄ο Ατρόμητος πήρε ξανά το τιμόνι του παιχνιδιού στα χέρια του με τρομερό σουτ του Κουλούρη που έστειλε την μπάλα «συστημένη» στα δίχτυα του Ανέστη (2-3). Με το «διπλό» στο Αγρίνιο η ομάδα του Περιστερίου ανέβηκε στους 30 βαθμούς και βρίσκεται στο +9 από τη Λαμία και την θέση που οδηγεί μπαράζ, έχοντας εξασφαλίσει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή στη Super League.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Κορνέλιους, Αντούνες (82΄Μόρσεϊ), Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Μάρτενσον (73΄Βαρόνε), Ντίας (73΄Μεντόσα), Νταγκό (73΄Μπαρμπόσα), Ντουάρτε (82΄Καρέλης), Βέργος.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καστεγιάνο, Μαυρομμάτης, Στρούγγης, Έρλινγκμαρκ, Χαρίσης, Σάλομον (79΄Ντένιτς), Κλωναρίδης (91΄Νταβιώτης), Μουνίθ (76΄Καρτάλης), Κουλούρης.

ΠαναιτωλικόςΑτρόμητοςSuperLeague