Αθλητισμός|09.04.2022 22:30

Ολυμπιακός και Σαχτάρ έστειλαν αντιπολεμικό μήνυμα στο Γ. Καραϊσκάκης

Newsroom

Ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα έστειλαν στο Γ. Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός και η Σαχτάρ Ντόνετσκ στο πρώτο από μια σειρά φιλικών αγώνων της ουκρανικής ομάδας εκτός συνόρων, μετά την εισβολή της Ρωσίας και τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας μηνύματα υπέρ της Ειρήνης, ενώ δίπλα τους στάθηκαν ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας και ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα. Οι φανέλες των Ερυθρολεύκων είχαν το μήνυμα «Stop War», ενώ την ίδια στιγμή οι παίκτες της Σαχτάρ κρατούσαν ουκρανικές σημαίες. Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου.

Στις φανέλες των παικτών της Σαχτάρ, αντί για τα ονόματά τους, είχαν τυπωθεί τα ονόματα των πόλεων που περνούν δύσκολες ώρες αλλά αντισκέκονται στη ρωσική εισβολή.

Γιατρός Σαχτάρ: «Δεν υπάρχει ως πόλη η Μαριούπολη»

Ο γιατρός της ουκρανικής ομάδας, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος της Μαριούπολης μίλησε για την καταστροφή της πόλης και συγκλόνισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Μαριούπολη δεν υπάρχει ως πόλη, έχει καταστραφεί πλήρως. Είχα συγγενείς εκεί, αλλά είναι από τους τυχερούς. Πριν από λίγα 24ωρα εγκατέλειψαν ευτυχώς τη Μαριούπολη με δικά τους μέσα».

Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 με γκολ του Τικίνιο στο 22', σε ένα ματς με -δεδομένων των συνθηκών καλό ρυθμό, ωστόσο τα... σημαντικά δεν είναι αυτά. Το μήνυμα «Σταματήστε τον πόλεμο» ήταν αυτό που κυριάρχησε... Το τελικό 1-0 μπορεί να μην έχει καμία σημασία ως προς το αποτέλεσμα, ωστόσο έστω και σε ένα φιλικό, ο Πέδρο Μαρτίνς πανηγύρισε τη νίκη 4 ακριβώς χρόνια μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του από τον Ολυμπιακό, στις 9/4/2018.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Βρουσάι, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Μπουχαλάκης (28' Μπουχαλάκης), Μασούρας, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Τικίνιο. Στο δεύτερο αγωνίστηκαν και οι: Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Σισέ, Μ. Καμαρά, Λόπες, Καρβάλιο, Ονιεκούρου, Καραργύρης.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μικέλε Καβάλι): Τρούμπιν, Κονόπλια (24' Στάσιουκ), Στεπανένκο, Μούντρικ, Μπόριατσουκ (67' Καπίνους), Μπουλέζα (46' Ντραμπάγιεβ), Μιζνιόφ (86' Τσεκ), Μπόνταρ, Τοπάλοβ, Μπονταρένκο (77' Κρίσκιβ), Ματβιένκο.

ΟλυμπιακόςφιλικόΣαχτάρ ΝτόνετσκΟυκρανίαπόλεμος