Αθλητισμός|10.04.2022 09:52

Formula 1: Κυριαρχία Ferrari και Λεκλέρκ στην Αυστραλία - Καταστροφή για Φερστάπεν

Newsroom

Θρίαμβος της Ferrari και του Σαρλ Λεκλέρκ στο γκραν πρι της Αυστραλίας! Ο Μονεγάσκος πιλότος και η Σκουντερία κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στην πίστα της Μελβούρνης (έκανε... Grand Slam με pole position, ταχύτερο γύρο, 1η θέση) και πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη (η τέταρτη στην καριέρα του Λεκλέρκ και η δεύτερη εφετινή) που τους παγιώνει στην κορυφή της βαθμολογίας της Formula 1. Αντιθέτως, ο αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν ήταν καταστροφικός καθώς στον 38ο γύρο η Red Bull του Ολλανδού «παρέδωσε πνεύμα» (για δεύτερη φορά εφέτος για μηχανικό πρόβλημα) χάνοντας και τη δεύτερη θέση που φαινόταν να έχει εύκολα καπαρωμένη. Κάτι ανάλογο συνέβη και με την έτερη Ferrari του Κάρλος Σάινθ, ο οποίος κόλλησε στην αμμοπαγίδα μόλις στον 3ο γύρο και εγκατέλειψε νωρίς και άδοξα.

Απ' αυτή τη συνθήκη ευνοημένος βγήκε έτερος πιλότος της Red Bull, Σέρχιο Πέρες, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, ενώ σπουδαίο αγώνα έκανε καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes, που ολοκλήρωσε με θετικό απολογισμό (τον καλύτερο δυνατό βάσει των μέχρι τώρα δυνατοτήτων της) το γκραν πρι καθώς και ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε  τέταρτος. Η McLaren επέστρεψε στις υψηλότερες θέσεις (5η και 6η) με τον Νόρις και τον Ρικιάρντο, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Οκόν, Μπότας, Γκασλί και Άλμπον.

Μετά από τρεις αγώνες σε Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία και Αυστραλία, η Formula 1 έρχεται στην Ευρώπη με το τέταρτο Γκραν Πρι της σεζόν στην πίστα της Εμίλια-Ρομάνια, τη θρυλική Ίμολα (το τριήμερο 22, 23 και 24 Απριλίου) που θα περιλαμβάνει και Sprint Race.

GP ΑυστραλίαςΜαξ ΦερστάπενΚάρλος ΣάινθΣέρχιο ΠέρεςΤζορτζ ΡάσελΛιούις ΧάμιλτονRed BullFerrariFormula 1MercedesΣαρλ Λεκλέρκ