Αθλητισμός|10.04.2022 20:28

Ισόπαλη η τιτανομαχία της Premier League - Ανώτερη η Σίτι, έμεινε όρθια η Λίβερπουλ

Newsroom

Η τιτανομαχία της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ ήταν συναρπαστική, είχε γκολ και θέαμα αλλά δεν είχε νικητή στο Έτιχαντ. Το τελικό 2-2 δεν άλλαξε τίποτα στην κούρσα για τον τίτλο καθώς οι Πολίτες παρέμειναν στο +1 απ' τους Κόκκινους και το φινάλε της Premier League προμηνύεται με μεγάλο σασπένς καθώς δεν μπορούν να ξεκολλήσουν η μία απ' την άλλη. Η Σίτι πάντως ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά η Λίβερπουλ που πέρασε δύσκολες στιγμές, έμεινε όρθια και κρατήθηκε ζωντανή στο κυνήγι του ανεπανάληπτου quadruple (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Champions League).

Ούτως ή άλλως, είναι βέβαιο ότι οι δυο τους δεν έλυσαν τις διαφορές τους καθώς ήδη το ερχόμενο Σάββατο (16/4, 17.30) στο Γουέμπλεϊ θα αναμετρηθούν σε νοκ άουτ ματς για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ πέραν της μεταξύ τους μάχης και για το πρωτάθλημα, υπάρχει ακόμη και η προοπτική ενός τελικού στο Champions League...

Η Σίτι μπήκε στο παιχνίδι φουριόζα και αφού έχασε μια τεράστια ευκαιρία με τον Ζεσούς, ο οποίος νικήθηκε με καταπληκτικό τρόπο απ' τον Άλισον, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 5'. Ο Ντε Μπρόινε σούταρε απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα προσέκρουσε στο πόδι του Ματίπ αλλάζοντας πορεία, γεγονός που δεν επέτρεψε στον Άλισον να αποκρούσει ξανά.

Το γρήγορο 1-0... πάγωσε για λίγο τη Λίβερπουλ, που γρήγορα όμως αντέδρασε και έφτασε στην ισοφάριση με τον Ζότα στο 13' έπειτα από θαυμάσια ασίστ του Αλεξάντερ Άρνολντ.

Και πάλι όμως η Σίτι πήρε τα ηνία στον αγώνα καθώς στο 37' σκόραρε με τον Ζεσούς, ο οποίος έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Κόκκινων γράφοντας το 2-1.

Το β' ημίχρονο άρχισε ιδανικά για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που στο 47' ισοφάρισε με εξαιρετικό τελείωμα του Μανέ (2-2). Η Σίτι σκόραρε στο 63' με τον Στέρλινγκ, ο οποίος ήταν οριακά οφσάιντ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ.

Στο 89' η Σίτι απείλησε με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ που σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Άλισον, ενώ ο Αλγερινός έχασε ακόμη μια τρομακτική ευκαιρία στο 94' αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που έκανε έφυγε πάνω απ' τα δοκάρια της Λίβερπουλ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσελό, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα , Φόντεν, Ζεσούς (83' Γκρίλις), Στέρλινγκ (75' Μαχρέζ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (78' Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ (84' Φιρμίνο), Ζότα (70' Ντίας)

ΛίβερπουλΜάντσεστερ ΣίτιPremier League