Αθλητισμός|11.04.2022 21:22

Σάλος με το ναζιστικό χαιρετισμό 15χρονου Ρώσου οδηγού καρτ την ώρα που παιάνιζε ο Εθνικός ύμνος της Ιταλίας

Κώστας Ασημακόπουλος

Σάλο έχει προκαλέσει ο ναζιστικός χαιρετισμός ενός 15χρονου Ρώσου οδηγού που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Karting FIA Junior φορώντας μάλιστα το εθνόσημο της Ιταλίας.

Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο καθώς ο χαιρετισμός του Artyom Severyukhin έγινε την ώρα που παιάνιζε ο Εθνικός Ύμνος της Ιταλίας αφήνοντας αμήχανα τα μέλη της ιταλικής ομάδας.

Ο Artem Severyukhin έχει καταγωγή από την πόλη Verkhnyaya Pyshma βόρεια του Γιεκατερίνμπουργκ της Ρωσίας. Ο 15χρονος Ρώσος για την ακρίβεια έκανε τον «ρωμαϊκό χαιρετισμό» που θεωρείται δημόσια επίδειξη των ναζιστών.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής και ενώ βρισκόταν στο βάθρο μετά το 1ο στάδιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος καρτ που έγινε στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας. Δείτε το βίντεο που μέσα σε λίγα λεπτά έχει γίνει viral συγκεντρώνοντας χιλιάδες σχόλια αποδοκιμασίες...

Ο οδηγός μετά την πράξη του γελάει προς τους οικείους του ή μέλη της ομάδας γεγονός που τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει σάλο στην Ιταλία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η FΙΑ θα κάνει έρευνα για το θέμα.

Ζήτησε συγγνώμη

Πάντως ο νεαρός οδηγός με βίντεο που ανέβασε πριν από λίγο ζητάει συγγνώμη και τονίζει πως δεν είχε καμία πρόθεση να χαιρετήσει ναζιστικά.

ΡώσοςΝαζίειδήσεις τώραΟυκρανίαοδηγός